Gemeente Oostzaan

5 juli 2005

-Bestratingwerkzaamheden Doktersbuurt

-Kapotte beschoeiing

-Brug Dr. de Boerstraat / hoek Dr. Keijzerstraat
-Raadsvergaderingen

-Wijziging openingstijden gemeentewerf

-Mooi weer betekent zwemplezier

---

Mooi weer betekent zwemplezier
Het zwemseizoen duurt van 1 mei tot 1 oktober. Dit betekent dat de zwemwaterlocaties gedurende deze periode door de provincie Noord-Holland worden gecontroleerd. Er wordt met name gelet op hygiëne en veiligheid. Informatie over de kwaliteit van het zwemwater kunt u krijgen op de website van de provincie Noord-Holland, www.noord-holland.nl en via de Zwemwatertelefoon, 0800-9986734 (gratis). De Zwemwatertelefoon is bereikbaar op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur en verstrekt actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemgelegenheden (oppervlaktewater, zwembaden, saunas en kinderspeelvijvers) in Noord-Holland.
Op dit moment is de kwaliteit van het zwemwater in het Twiske goed. Door het aanhoudende warme weer kan de waterkwaliteit echter snel veranderen.
In de zomermaanden kunnen in het water blauwalgen voorkomen. Deze wieren zien er uit als een blauwgroene, olieachtige laag die op het water drijft. Blauwalgen kunnen huidirritatie veroorzaken of, wanneer u ze binnenkrijgt, maag- of darmstoornissen. Het is aan te bevelen direct na het zwemmen u goed af te spoelen, ook onder de badkleding. In tegenstelling tot blauwalgen zijn de ook veel voorkomende groene algen (slierten) onschuldig. Ze zijn hooguit hinderlijk tijdens het zwemmen.


---

Wijziging openingstijden gemeentewerf
Vanaf 7 juli 2005 worden de openingstijden van de gemeentewerf voor het aanleveren van uw afval verruimd. De nieuwe openingstijden zijn: donderdag van 09.30 11.00 uur en van 18.30 20.00 uur.


---

Raadsvergaderingen
Op maandag 11 juli is er een Raadsvergadering om 19.30 uur in zorgcentrum Evean Lishof, Lisweg 253. U bent van harte welkom om bij deze vergadering aanwezig te zijn.
Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

* kadernota

* programmarekening en resultaatbestemming 2004
* visie op wonen in Oostzaan

* planschadeverzoeken art. 49 WRO, m.b.t. de percelen Stationsstraat 6, 8 en 10 en Kerkstraat 42

Gezien de hoeveelheid te bespreken stukken wordt er rekening mee gehouden dat niet alle stukken op 11 juli kunnen worden afgehandeld, zodat op 12 juli (aanvang 19.30 uur) een uitloop is gepland. Deze extra raadsvergadering wordt dan ook gehouden in zorgcentrum Evean Lishof.


---

Brug Dr. de Boerstraat / hoek Dr. Keijzerstraat Uit een inspectie van deze brug is gebleken dat het landhoofd (dit is de constructie tussen brugdek en paalfundering) van deze brug aan de zuidzijde zwak is. Dit landhoofd rust onvoldoende goed op zijn fundering. Daarom mag er geen verkeer zwaarder dan 1300 kg over de brug rijden. Vanaf vrijdag 24 juni jl. staan er verkeersborden verboden voor vrachtautos aan beide zijden van de brug. Er zijn ook bloembakken geplaatst om de doorgang voor vrachtautos en bussen te belemmeren.


---

Kapotte beschoeiing
Een stuk van 15 meter beschoeiing langs De Haal, vlakbij de Stationsstraat, is bezweken. Op die plaats zijn waarschuwingshekken en schildjes geplaatst. De doorgang voor het verkeer wordt hierdoor echter niet gehinderd. Nog voor de bouwvak wordt er op die plek een stalen damwand geslagen om de weg te stabiliseren. Na de bouwvak wordt alles verder afgewerkt. Tijdens deze werkzaamheden kan er verkeershinder zijn.

Terug naar boven

---

Bestratingwerkzaamheden Doktersbuurt
Tussen 11 en 22 juli a.s. wordt de Dr. Keijzerstraat, tussen de Dr. Boomstraat en de Kerkbuurt, opnieuw bestraat. Dan is de Doktersbuurt alleen nog per auto bereikbaar via de Scharffstraat en de Dr. Rutger van der Loeffstraat. Om die reden wordt er tijdens de werkzaamheden in de Dr. R. v.d. Loeffstraat een parkeer- en stopverbod ingesteld. We vragen u zoveel mogelijk op eigen terrein of ergens anders uw auto te parkeren. Het opnieuw bestraten van de Dr. R. v.d. Loeffstraat zal starten op 22 augustus.

Terug naar boven