Gemeente Capelle a/d IJssel

Kampvuur in Schenkel Als een lopend vuurtje door de buurt

Afgelopen woensdagavond, 29 juni, vond de tweede vuurkorf bijeenkomst plaats in Schenkel. Net als twee weken geleden kwamen bewoners bijeen om, onder het genot van een drankje, leuke ideeën en / of klachten over de eigen woonbeleving direct te bespreken met de betrokken wijkprofessionals. Dit keer stonden de vuurkorven op het trapveldje bij de Dotterlei en voor de kinderen was er een springkussen. De bijeenkomst werd georganiseerd door Esther Reijerkerk van Bewonersondersteuning Capelle en aanwezig waren: wijkfunctionaris Werner Kasten, wethouder Welzijn en Educatie, Wim de Bruin, en de wijkagent Jacques Lems. Ook was een aantal vrijwilligers van het WOP Schenkel aanwezig.

De bewoners bespraken verschillende zaken met de wijkagent, maar ook met de wethouder en de contactfunctionaris werden onderwerpen aangekaart. Op deze avond werd er met name besproken op welke manier men leuke activiteiten kan organiseren. Uit één van de flats waren meerdere bewoners aanwezig die wel graag een straatbarbecue willen organiseren, waarbij zij ondersteund zullen worden door Esther Reijerkerk.

Ook dit keer is er met jongeren gesproken over een plek waar zij terecht zouden kunnen. Zij willen geen overlast veroorzaken, maar wel graag elkaar buiten ontmoeten. De avond was erg gezellig en er heerste een zeer ontspannen sfeer. De kinderen konden zich vermaken op het springkussen, waarbij zij zo fanatiek waren dat ze erg veel limonade en water dronken.

De volgende Als een lopend vuurtje door de buurt-bijeenkomst is woensdag 6 juli a.s. op het grasveldje bij de Wingerd (tegenover nrs 124-134). Ook deze avond staat er een springkussen!

Heeft u vragen over de activiteiten, Bewonersondersteuning Capelle, of de leefbaarheid in uw straat of buurt, dan kunt u altijd contact opnemen met Esther Reijerkerk van Bewonersondersteuning Capelle. Ook voor meer informatie, of als u actief wil meehelpen met de organisatie van diverse activiteiten in uw eigen buurt (we zijn nog op zoek naar vrijwilligers!!), kunt u contact met haar opnemen, tel. 06-38313324.