Provincie Flevoland




Winnaarssociëteit voor het eerst bijeen

Gedeputeerde Economische Zaken Andries Greiner van de provincie Flevoland heeft alle winnaars uitgenodigd van ondernemersprijzen in Flevoland van het afgelopen jaar. Hoewel niet alle winnende bedrijven aanwezig konden zijn was er een ruim gezelschap van winnaars aanwezig op het provinciehuis.

Na een introductie van één van de prijswinnaars, Van Campen Aluminium uit Lelystad (winnaar BKL trofee 2003), is, onder voorzitterschap van Greiner, gesproken over de gevolgen van het winnen van een ondernemersprijs.

De winnende ondernemers van internationale prijzen, nationale prijzen, regionale prijzen en lokale prijzen waren unaniem van oordeel dat het winnen van een prijs goed is voor het bedrijf. Het maakte de medewerkers trots om erkenning te krijgen voor hun inzet. Extern levert het winnen van een ondernemersprijs een meer genuanceerd beeld op.

Voor het grootste deel van de aanwezige ondernemers heeft de prijs geleid tot extra klanten. Ook draagt het winnen van een prijs bij aan het versterken van bestaande klantrelaties. Het vormt tevens een marketinginstrument voor het verkrijgen van goed personeel. Be a winner, join the winner, aldus de heer De Vries van Mitsubishi.

Deze bedrijven zijn een voorbeeld voor ondernemend Flevoland, stelt Andries Greiner. Ondernemerschap is een basisvoorwaarde voor de verdere ontwikkeling van Flevoland. Startende ondernemers zijn daarbij noodzaak. Gelet op de enthousiaste reacties van deze winnende bedrijven verwacht ik veel deelname aan de verschillende
ondernemersprijzen die er dit jaar weer in Flevoland te vergeven zijn. De inschrijving voor de Flevopenningen 2005 wordt medio juli geopend.