Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Man aangehouden voor vervelend gedrag in trein
Publicatiedatum: 04-07-2005

De Arnhemse politie heeft zondag middag een 34-jarige man uit Didam aangehouden omdat hij zonder geldig vervoersbewijs in een trein zat en hij ook geen identiteitsbewijs kon tonen. Omstreeks één uur die middag kreeg de politie en melding dat op het Centraal Station in Arnhem een man was aangetroffen die zonder geldig vervoersbewijs had gereisd met de trein en tevens recalcitrant was geweest tegenover het NS personeel. Aan gewaarschuwde agenten kon hij ook geen identiteitsbewijs laten zien waarna hij werd aangehouden. Op het bureau werd de identiteit van de man gecontroleerd. Hij is later die middag met een bekeuring op zak vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - vandalen richtten schade aan op Harderwijkerweg
Publicatiedatum: 04-07-2005

Onbekende vandalen hebben het afgelopen weekend op de Harderwijkerweg in Dieren een spoor van vernielingen getrokken. Bij in totaal zeven geparkeerde auto's bleek schade te zijn ontstaan nadat er kennelijk met stukken steen tegenaan was gegooid. Ook op de Piersonstraat werden twee auto's aangetroffen met soortgelijke schade. Gewaarschuwde agenten troffen ook op de Harderwijkerweg bij een drietal bushaltes sporen aan van (pogingen tot) vernieling. Het aantal schadegevallen dat nu bij de politie bekend is bedraagt nu tien. Enkele gedupeerden hebben reeds aangifte gedaan. De vernielingen moeten zijn ontstaan in de vroege ochtenduren van de nacht van zaterdag op zondag. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen die iets gezien of gehoord hebben dat in verband met de vernielingen kan worden gebracht zich te melden. Men kan hiervoor terecht op 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - Dierenaar op heterdaad betrapt bij vernieling
Publicatiedatum: 04-07-2005

Een 31-jarige man uit Dieren is het afgelopen weekend op heterdaad betrapt bij de vernieling van een winkelruit op de Diderna in zijn woonplaats. Agenten hielden daar in de nacht van zaterdag op zondag onopvallend een oogje in het zeil en zagen een groep mensen staan op het plein. Eén van hen, naar later bleek de 31-jarige Dierenaar, zagen zij naar een van de winkels lopen en vervolgens tegen een ruit aan trappen, waardoor die aan diggelen ging. De man werd daarop direct aangehouden. De Dierenaar verklaarde later tegenover de politie bij het stappen ruzie te hebben gehad. Om zich af te reageren zou hij, mede doordat hij gedronken had, tegen de ruit getrapt hebben. De man is na verhoor vrijgelaten. Justitie besloot de Dierenaar te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden