Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen 04-07-2005

Politie bekeurt doorrijder
NIEUWEROORD Gisteravond werd een 23-jarige bromfietser uit Nieuweroord bekeurd omdat hij doorreed na een aanrijding. De man botste op de Middenraai tegen een 13-jarig meisje uit Nieuweroord die daar samen met 2 vriendinnen stonden te praten. De drie meisjes kwamen hierdoor ten val waarbij tevens de fiets van het 13-jarig meisje omviel. De fiets en de broek van het meisje raakten beschadigd. De bromfietser reed na het ongeval door. Hij werd door de politie op zijn huisadres aangetroffen. Hij verklaarde bij de meisjes gestopt te zijn waarna hij omviel tegen het drietal. Hij bekende daarna te zijn doorgereden. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. (05-156145)

Autobestuurder onder invloed negeert stopteken
UBBENA Een 19-jarige autobestuurder uit Bakkeveen werd gistermiddag bekeurd voor het rijden onder invloed, bumperkleven, geen APK en negeren van een stopteken. De man die bij de voor hem rijdende auto aan het bumperkleven was reed van Vries naar Ubbena. Toen de politie hem wilde controleren en hem een stopteken gaf negeerde hij deze. Hij sloeg af richting de Oudemolenseweg in Ubbena. Daarbij nam de man de bocht zo ruim dat hij een in de berm liggende kei raakte waardoor een voorband lek sloeg. Hij reed nog ongeveer 500 meter door waarna het de politie lukte hem te laten stoppen. Hij werd aangehouden. De man bleek onder invloed te rijden, 985 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 12 uren en een dagvaarding. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto van de man werd afgesleept. (05-156096)

Bedrijfsinbraak
PEIZE Vannacht werd er ingebroken in een tankstation aan de Groningerweg. De schuifdeuren werden geforceerd waarna de daders binnen konden komen. De buit bestond uit rookwaren. (05-156207)

Vernieling ruiten café
ASSEN Vannacht zijn van een café aan de Rolderstraat tot twee keer toe ruiten vernield. In het begin van de nacht sneuvelden na sluitingstijd twee ruiten. Een paar uur later werd een ruit van de voordeur ingegooid door onbekenden. De politie onderzoekt deze vernielingen. (05-156205 / 05-156214)

Man mishandelt vriendin
HOOGEVEEN Een 28-jarige man uit Zwolle is gisteravond aangehouden terzake mishandeling van zijn vriendin. De in Hoogeveen wonende 22-jarige vriendin van de man werd na een woordenwisseling door hem meerdere keren geslagen. De verdachte werd ingesloten. (05-156172)

Man aangehouden terzake huiselijk geweld
EMMEN Een 30-jarige Emmenaar werd vannacht aangehouden terzake huiselijk geweld. De vrouw verklaarde in haar gezicht geslagen te zijn en mocht van haar vriend niet meer in de woning komen. (05-156187)

Politie bekeurt veroorzaker geluidshinder
HOOGEVEEN Vannacht werd een 49-jarige Hoogevener bekeurd voor geluidsoverlast. De aan de Hoofdstraat wonende man werd na diverse overlastmeldingen met een bezoekje van de politie vereerd. Deze constateerden muziekoverlast en bekeurden de man met een geldboete van 75,- (05-156202)

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. 06-52528707