Gemeente Geldrop-Mierlo



Publicatie 04 juli 2005

MAAK EEN FOTO VAN DE GEMEENTEVLAG EN WIN EEN CADEAUBON

Heeft u een gemeentevlag gekocht en neemt u hem bijvoorbeeld mee naar de camping in Frankrijk? Maak er een foto van en laat het ons weten! Door de gemeentevlag op een rare plaats, grappige manier of op een leuke of herkenbare plek in beeld te brengen, maakt u kans op een cadeaubon of het historische boek over Mierlo. Bovendien komt uw foto op deze pagina te staan.

U kunt tot eind augustus 2005 uw foto mailen naar s.v.d.linden@geldrop-mierlo.nl Vermeld bij de inzending uw naam, adres en telefoonnummer. Heeft u geen digitale maar wel een gewone afdruk? Ook dan kunt u meedoen! Stuur de foto naar de gemeente Geldrop-Mierlo, t.a.v. mevrouw S. van der Linden, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.

Prijswinnaars krijgen in september schriftelijk bericht over hun prijs. Fotografen gaan bij deelname aan de wedstrijd akkoord met het publiceren van de fotos door de gemeente.

Publicatie 04 juli 2005

Als gevolg van grondwatervervuiling
WERKZAAMHEDEN NUENENSEWEG STIL GELEGD
Als gevolg van grondwatervervuiling worden, op last van de Provincie, de werkzaamheden aan de Nuenenseweg in Geldrop na deze week, stil gelegd. Tot die tijd worden alleen nog werkzaamheden uitgevoerd die geen risico meebrengen voor de verspreiding van het vervuilde grondwater. Verwacht wordt dat er begin september een plan van aanpak ligt om de werkzaamheden op een andere manier uit te voeren. Tot die tijd blijft de huidige verkeerssituatie gehandhaafd. Begin juni werd de gemeente geconfronteerd met de grondwatervervuiling in het gebied. Wethouder Maasakkers: We waren onaangenaam verrast. Het heeft dan ook gelijk gevolgen voor het werken aldaar. Bij het leggen van een riool moet de grondwaterstand tijdelijk verlaagd worden. Maar door het gebied te bronneren bestaat de kans dat het gebied waarin de vervuiling optreedt vergroot. Reden genoeg dus om het bronneren onmiddellijk stil te leggen waardoor rioleringswerkzaamheden nagenoeg onmogelijk worden. Volgende week zullen er alleen nog werkzaamheden gebeuren waarvoor geen bronnering nodig is. Zo zullen er o.a. bestrating worden aangelegd en de tijdelijke in/uitritten worden aangelegd of verbeterd van aangelegen panden voor de periode dat de aannemer niet werkt.
BEREIKBAARHEID
Door het stilleggen van de werkzaamheden wordt de uitvoeringstermijn verlengd. Vervelend voor aanliggende bedrijven maar ook voor het doorgaande verkeer. De aanliggende bedrijven krijgen echter de garantie dat zij ten allen tijden bereikbaar blijven. Wel blijft het verkeer enige hinder houden van de werkzaamheden maar de doorstroming zal in ieder geval in twee richtingen gewaarborgd blijven. CONSEQUENTIES
Door het verlengde uitvoeringstermijn maar ook doordat er onderzoek moet plaats vinden in het gebied en er andere oplossingen gevonden moeten worden voor de werkzaamheden zullen er extra kosten worden gemaakt moeten worden. De gemeente schat de meerkosten nu op een bedrag tussen de 150.000 en 200.000. Er wordt nog onderzocht of er eventueel juridische stappen genomen kunnen worden om deze kosten te verhalen.
Publicatie 04 juli 2005

FELICITATIEREGISTER PRINSES GEOPEND
Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima hebben op zondag 26 juni een tweede dochter gekregen. U kunt de Oranjetelg en haar trotse ouders feliciteren. Speciaal hiervoor is een felicitatieregister geopend in de hal van het gemeentehuis. Van maandag t/m donderdag van 8.30-17.00 uur en op vrijdag van 8.30-12.30 uur kunt u het register komen tekenen.
U kunt de trotse ouders ook digitaal feliciteren via het felicitatieregister van het Koninklijk Huis. Het adres hiervan is http://register.koninklijkhuis.nl/register/register/NL/felicitatie-new /gastenboek.html.