Provincie Zuid-Holland

Nachtelijke afsluitingen N 214 tussen de N 216 en A27

Vanaf maandag 4 juli tot en met vrijdag 15 juli en van 1 augustus tot en met 16 september 2005 voert de provincie Zuid-Holland onderhoudswerkzaamheden uit aan het weggedeelte van de provinciale weg N 214 in Noordeloos, tussen de N 216 en A27. Hierbij geldt een afsluiting op werkdagen van 20.00 uur 's avonds tot 6.00 uur 's ochtends. Dit betekent dat maandagavond om 20.00 uur de werkzaamheden beginnen en dat de laatste werkzaamheden van de week vrijdagochtend om 6.00 uur zijn afgerond. Er worden omleidingen ingesteld. Zo blijven ondermeer de direct omliggende woningen in de gemeente Noordeloos en Hoornaar bereikbaar.De werkzaamheden bestaan uit het verbeteren van kruispunten. Waar nodig worden enkele afslagen langer gemaakt en wordt de gehele weg opnieuw geasfalteerd. Daarnaast worden de fietspaden aan de noord- en de zuidzijde verbeterd door ze te asfalteren en bij kruisingen veiliger te maken. In de fase dat het fietspad aan de noordzijde wordt uitgevoerd, worden fietsers omgeleid via de zuidzijde en omgekeerd.

Om de periode van de nachtelijke afsluitingen zo kort mogelijk te houden, is het werk aan het fietspad deze week al begonnen (van 27 juni t/m 1 juli 2005). Mogelijk wordt in deze periode een halve rijbaan afgezet. Het verkeer wordt dan met een verrijdbaar verkeerslicht over de beschikbare rijstrook geleid.

De onderhoudswerkzaamheden zijn noodzakelijk om de veiligheid en de doorstroming op de wegen te verbeteren. Het werk wordt uitgevoerd volgens het project 'Duurzaam Veilig'. Dit is een project dat overal in Nederland wordt toegepast om ervoor te zorgen dat verkeerssituaties veiliger worden. Veel van de onderhoudswerkzaamheden brengen niet te vermijden overlast met zich mee voor het verkeer en omwonenden. Om het woon-werkverkeer zoveel mogelijk te ontzien, heeft de provincie besloten om 's nachts te werken. Dit leidt echter wel tot geluidsoverlast.

Dagafsluiting rotonde Alleen in de periode van 1 augustus tot en met 16 september is er één dagafsluiting. De rotonde ter hoogte van de Botersloot wordt voor achtereenvolgens een nacht (begin 20.00 uur), een dag en een nacht (einde 6.00 uur) afgesloten. De exacte startdatum hiervan wordt nog bekend gemaakt.

Meer informatieVoor meer informatie over de afsluiting en andere wegwerkzaamheden kunt u kijken op www.n214.nl

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22