Politie Zuid-Holland-Zuid

3/7 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

03-07-2005 - Weekendpersberichten district I

DODELIJK SLACHTOFFER BIJ WONINGBRAND
DORDRECHT Bij een brand in een woning aan de Waterman is op 2 juli een dodelijk slachtoffer gevallen. Van het slachtoffer is de identiteit bekend, het gaat om een 61-jarige vrouw uit Dordrecht. De brand ontstond rond 14.00 uur en begon vermoedelijk in een slaapkamer op de eerste verdieping, waar het slachtoffer zich op dat moment bevond. De brand was niet groot en was snel geblust en ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. Hoewel brandweer, politie en ambulance binnen minuten ter plaatse waren, kwam de hulp te laat. De oorzaak van de brand is niet bekend. Zowel Tactische als Technische Recherche doen hiernaar onderzoek. Voor hulp aan de nabestaanden zijn Buro Slachtofferhulp en stichting Salvage ingeschakeld. De brandweer is met twee voertuigen en een Officier van Dienst ter plaatse gegaan en heeft de woning na het blussen geventileerd. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf.

MES
DORDRECHT Een 50-jarige man uit Dordrecht is op 1 juli op de S.M. Hugo van Gijnweg aangehouden. Rond 11.00 uur zou hij een 35-jarige plaatsgenoot met een mes in zijn hand hebben gestoken. De twee zaten samen in een geparkeerde auto en kregen ruzie over geld. De verdachte is voor verhoor naar het bureau meegenomen. Dat ging niet gemakkelijk, want de verdachte wilde niet meewerken en gedroeg zich agressief. De agenten hebben gepast geweld moeten gebruiken om de verdachte rustig te krijgen. Daarbij liep een agent een gekneusde hand op. Ook op het bureau bleef de man in woord en gebaar zeer agressief. Hij is in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft zijn hand in het ziekenhuis moeten laten hechten.

INBRAAK
DORDRECHT Bij een inbraak in een school aan de Romboutslaan hebben onbekenden op 1 juli twee computers meegenomen. Een raam werd geforceerd en een rolluik vernield. De Technische Recherche doet sporenonderzoek.

DRUGS
DORDRECHT Een 36-jarige vrouw uit Dordrecht is op 1 juli op de Nicolaasdwarsstraat aangehouden. Ze was in het bezit van een gebruikershoeveelheid cocaïne. De drugs zijn in beslaggenomen en de vrouw na verhoor in vrijheid gesteld.

AUTO IN BRAND
DORDRECHT - Op 1 juli is een personenauto op de Brouwersdijk in brand gevlogen. Volgens de 35-jarige eigenaresse uit Dordrecht kwam er tijdens het rijden ineens rook uit de motorkap. Ze wist de auto met daarin nog twee kinderen van 15 jaar tijdig te stoppen en in een parkeervak neer te zetten. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is onbekend. Wel was de auto een paar dagen geleden door een garagebedrijf gerepareerd. De auto is daarom naar deze garage gesleept.

BROMFIETSDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 17-jarige jongen uit Dordrecht is op 1 juli op het politiebureau aan de Nassauweg aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de jongen betrokken was geweest bij de diefstal van een bromfiets op 28 juni op Johan Naber-erf in Dordrecht. De jongen zou de bromfiets hebben weggenomen om op een afgelegen plek het motorblok er vanaf te halen. Dit blok wilde hij weer gebruiken om er zijn eigen kapotte brommer rijdend mee te maken. De jongen is met toestemming van de Officier van Justitie buiten heterdaad aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld.

BELEDIGING
DORDRECHT Een 52-jarige man uit Breda is op het NS-station in Dordrecht aangehouden. Hij had geen geldig vervoersbewijs bij zich, beledigde het NS-personeel en wilde het station niet verlaten. De NSers riepen daarom de hulp van de politie in, maar dat leek averechts te werken. De man bleef lastig, weigerde weg te gaan en ging door met beledigen. Na meerdere waarschuwingen van de politie om en weigeringen van de kant van de verdachte, is deze aangehouden. Hij is na verhoor, in het bezit van bekeuring wegens zwartrijden, in vrijheid gesteld.

ALCOHOL
DORDRECHT Een 52-jarige automobilist uit Dordrecht is op 1 juli op de Merwedestraat aangehouden. Hij had teveel alcohol op en kreeg een rijverbod van vijf uren. Op de Burgemeester de Raadtsingel liepen op 1 juli de volgende personen tegen de lamp: een 29-jarige automobilist uit Rotterdam kreeg een rijverbod van een uur, een 27-jarige Dordtenaar een uur rijverbod, een 41-jarige Zwijndrechtenaar kreeg twee uren rijverbod, een 39-jarige man uit Eindhoven kreeg vier uren rijverbod. Op 1 juli werd op de Overkampweg ook een 24-jarige automobilist uit Dordrecht aangehouden. Hij bleek dermate veel op te hebben dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg daarbij een rijverbod van zeven uren. Een 29-jarige Dordtenaar werd op 1 juli aangehouden op de Achterhakkers. Hij kreeg een rijverbod van drie uur. Een 18-jarige bromfietser uit Dordrecht werd op 2 juli op de Bankastraat aangehouden. Ook hij had teveel op en kreeg een rijverbod van twee uren. Een 32-jarige automobiliste uit Rotterdam werd op 2 juli op de Laan der Verenigde Naties gecontroleerd. Niet voor niets; ze had teveel gedronken, werd aangehouden en kreeg een rijverbod van twee uren. Op 2 juli werd op de Laan der Verenigde Naties een 32-jarige automobilist uit Dordrecht aangehouden. Hij bleek dermate veel op te hebben dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg daarbij een rijverbod van tien uren. Op 3 juli werd op N3 een 19-jarige automobilist uit Linschoten aangehouden. Hij bleek dermate veel op te hebben dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg daarbij een rijverbod van zeven uren.

DRONKEN
DORDRECHT - Twee mannen van 41 en 23 jaar, beiden uit Dordrecht, zijn op 1 juli op de Sint Jorisweg aangehouden. De 23-jarige was zo dronken dat de uitbaatster van een café hem niet meer wilde schenken. Dat pikte de man niet en hij werd agressief. Overige cafébezoekers hielden de man in bedwang tot de politie kwam. De 41-jarige omstander vond het nodig commentaar op de aanhouding te geven door meermalen grove beledigingen en bedreigingen richting de agenten te uiten. Hij werd daarop eveneens aangehouden. Beide verdachten zijn na een ontnuchterend nachtje cel in vrijheid gesteld.
Een passerende fietser en een bromfietser vonden de aanhouding blijkbaar zó interessant dat ze geen oog meer voor elkaar hadden en tegen elkaar aanbotsten. De fietser, een 13-jarige jongen uit Dordrecht, kreeg het stuur van zijn fiets tegen zijn buik en is voor de zekerheid met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bromfietser, een 17-jarige jongen uit Dordrecht, kwam met de schrik vrij.
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 39-jarige man uit Dordrecht is op 3 juli rond 08.30 uur bij een benzinestation aan de A16 aangehouden. Een getuige zag hem rijden en waarschuwde de politie. De man bleek daadwerkelijk teveel op te hebben. Het werd een bijzondere aanhouding, want de man was gekleed in vrouwenkleding en droeg onder zijn minirok niets. Bij het lopen naar de politieauto voor de blaastest viel de handtas van de verdachte op de grond. De man ging wijdbeens op de grond zitten om zijn spullen te verzamelen waardoor zijn geslachtsdelen voor het voorbijrijdend verkeer duidelijk zichtbaar waren. De agenten verzochten hem meermalen direct anders te gaan zitten, wat de verdachte niet wilde doen. Daarop is hem een proces-verbaal voor openbare schennis aangezegd. Op het politiebureau werd in een panty van de man nog een busje traangas aangetroffen. Dat is in beslaggenomen. De man wordt verhoord.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Een 41-jarige man uit Dordrecht is op vrijdagavond 1 juli op het Boris Pasternak-erf aangehouden. Hij zou daar kort daarvoor zijn ex-vrouw diverse klappen in haar gezicht hebben gegeven en met een waterpas op haar hoofd en lijf hebben geslagen. De man was vermoedelijk dronken. De twee hadden al langer relatieproblemen. De man is voor de nacht ingesloten.

ZAKKENROLLERS ACTIEF
DORDRECHT Op 1 juli zijn in Dordrecht zakkenrollers actief geweest. Van een 73-jarige vrouw uit Dordrecht werd haar portemonnee in een winkel aan het Bagijnhof gestolen; een 58-jarige vrouw uit Alblasserdam overkwam hetzelfde in dezelfde winkel; op de Sisarijs of Sarisgang werden een 42-jarige vrouw uit Zwijndrecht en een 25-jarige vrouw uit Dordercht van hun portemonnees bestolen; op het Statenplein een 36-jarige vrouw uit Ridderkerk. In alle gevallen bestond de buit uit geld en pasjes. Een dag later werd op de Voorstraat de portemonnee van een 61-jarige vrouw uit Westmaas gerold. Er zaten geen contanten, maar wel pasjes in. De politie doet onderzoek.

BOTSING
ZWIJNDRECHT Een wielrenster die deelnam aan een wielerronde in Zwijndrecht is op 1 juli tegen een 7-jarig fietsertje gebotst. Het jongetje Zwijndrecht reed ondanks waarschuwingen van een verkeersregelaar het afgezette parcours op toen daar juist een groepje wielrensters aankwam. Een botsing was het gevolg. Het ventje liep een pijnlijke elleboog op en de 27-jarige sportvrouw uit Eindhoven een wond aan haar been. Ze is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan.

DOOR HET LINT
DORDRECHT Een 19-jarige man uit Apeldoorn is op 2 juli op de Lijnbaan aangehouden. Hij ging daar in een horecagelegenheid volledig door het lint en bedreigde diverse mensen met een opgeheven barkruk. Eén van de aanwezigen wilde de barkruk afpakken waarop de verdachte hem bij de keel greep, hem in zijn gezicht sloeg en bedreigde. Beveiligingsmensen moesten hem in bedwang houden tot de politie kwam. De verdachte vond dat een van de medewerkers hem vuil aankeek, waarop de ruzie ontstond. Hij is in verzekering gesteld.

PARKEERPROBLEEM
HEERJANSDAM Een ruzie over een parkeerplaats is op 2 juli uitgelopen op een mishandeling. Een 26-jarige man uit Heerjansdam wilde parkeren in een parkeervak op de Kromme Nering, maar zag het vak versperd door een 25-jarige plaatsgenoot die zijn eigen auto breed geparkeerd had. De 26-jarige zei daar iets en liep weg. Toen hij even later terugkwam werd hij door de verdachte bij zijn keel gegrepen en bedreigd. Het slachtoffer liep een bloeduitstorting op zijn keel op. De politie kwam ter plaatse en hield hem aan. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

AUTO-INBREKERS OPGEPAKT
ZWIJNDRECHT Twee mannen van 39 en 23 jaar, uit respectievelijk Dordrecht en Zwijndrecht, zijn op 2 juli op het Stationsplein aangehouden. Kort daarvoor was de melding binnengekomen dat de mannen op het Eemstein in een auto aan het inbreken waren. Drie agenten gingen direct en vonden de twee na een korte zoekslag op het Stationsplein. Het tweetal is ingesloten.