VVV Zuid-Holland Zuid


PERSBERICHT

Dordrecht, 20 juni 2005

Verhalen en muziek op 10e Dordtse Boekenmarkt

De tiende Dordtse Boekenmarkt op zondag 3 juli 2005 biedt naast de ruim 550 kramen vol (antiquarische) boeken een aantrekkelijk activiteitenprogramma. Verhalen, muziek en poëzie rond het thema 'vrijheid' zorgen voor afwisseling tijdens het kijken in de boekenkramen. Ook zijn er terrassen op verschillende pleinen.

Verhalen uit de wereldliteratuur
In de bibliotheek aan de Groenmarkt is om 12.00 uur de start van de voorleesmanifestatie De Verhaallijn. Beroepsvertellers laten op de locaties Hofstraat, Visbrug, Statenplaats en Stadhuisplein verhalen of essays horen uit de wereldliteratuur waarin het thema 'vrijheid' verwerkt is. Hans Spigt, wethouder van Cultuur, zal het eerste verhaal voorlezen. Dichters en musici bieden de boekenmarktbezoekers in het monumentale pand Voorstraat 125 een afwisselend muziek- en poëzieprogramma onder de titel Uit het maanlicht voor het voetlicht.

Kinderprogramma
Kleine boekenliefhebbers komen aan hun trekken op de Groenmarkt. Kinderen tot dertien jaar verkopen op een speciale kindermarkt hun boeken en andere spullen. Natuurlijk wordt er (tussen 12.00 en 17.00 uur) ook voorgelezen en muziek gemaakt op het podium. Kinderen kunnen ook meedoen aan een 'hoe overleef ik mijn vakantie' survivaltoets.

Muziek
Muziek klinkt op het Scheffersplein, het Stadhuisplein en het plein van Het Hof. De gitaristen Arturo Ramon, Kay Sleking en Maurice Rugebregt van Trio Cruzado spelen op het plein van Het Hof eigen composities waarin de stijlen flamenco, tango en jazz elkaar aanvullen en uitdagen. Leerlingen van muziekschool ToBe wisselen deze professionals af met hun muziek. Op het Scheffersplein brengt het Pigalle44 Kwartet een programma met gipsy-jazz in de stijl van Django Reinhardt. Bij mooi weer is er op het Stadhuisplein een terras waar je kunt luisteren naar de muziek van The Globetrotters. Valentino Vasi (gitaar en zang) en Gabriel Barbalau (contrabas) laten wereldmuziek, jazz en eigen composities horen.

.en meer
Het Grafisch Museum (Groningen) demonstreert bij de stands op het Stadhuisplein verschillende drukwerktechnieken. Op Het Hof zijn de stands met bijzondere uitgaven van de kleine kwaliteitsuitgevers. De Kunstkerk aan de Museumstraat is op 3 juli omgetoverd tot een leeszaal en grand-café, waar je even rustig de pas gekochte boeken kunt inkijken of iets kunt


- wordt vervolgd -


- vervolg persbericht activiteiten Dordtse Boekenmarkt -

drinken. Sjouwen met pasgekochte boeken hoeft zeker niet: de Openbare Bibliotheek aan de Groenmarkt heeft een speciale gratis boekengarderobe, waar de aankopen veilig gestald kunnen worden. De boekengarderobe is open tot 18.00 uur. De kunsthandels, galeries, antiek- en curiosawinkels en andere bijzondere zaken van het Kunstrondje Dordt zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Informatie
De Dordtse Boekenmarkt in het centrum van Dordrecht duurt van 10.00 tot 17.30 uur. Gratis gidsjes met alle relevante informatie zijn verkrijgbaar bij VVV (Stationsweg 1) en op 3 juli bij de VVV stand (hoek Bagijnhof/Sarisgang). Meer informatie: www.dordtseboekenmarkt.nl, telefoon 078-632 24 63.

De Dordtse Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in juli en is een initiatief van de Dordtse Vereniging van Kunst en Antiekhandelaren.

einde persbericht


Noot voor de redactie/