Politie Drenthe

Zaterdag

Assen 02-07-2005

Getuige zet dronken bestuurder aan de kant

DALEN - Vrijdagavond werd een 26-jarige bestuurder van een vrachtauto met paardentrailer aangehouden nadat een alcoholpromillage van 1,5 was vastgesteld. Het rijgedrag van de bestuurder viel op toen hij over de Burg. Fonteinstraat reed. Een getuige die achter deze man reed wist hem tot stoppen te dwingen waarna hij de politie belde. Het rijbewijs van de vrachtwagenbestuurder werd ingevorderd. (05-155625)

Dronken bestuurster veroorzaakt schade
EMMER COMPASCUUM - Vrijdagavond werd een 33-jarige vrouw in haar woning aan de Wikkel aangehouden. Zij had kort daarvoor met haar auto schade veroorzaakt aan een geparkeerde auto in de nabijheid van haar woning. Een blaasanalysetest wees een alcoholpromillage uit van 2,1. Haar rijbewijs werd ingevorderd. (05-155643)

Agenten houden bestuurder aan
ASSEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben agenten een 26-jarige man uit Granada aangehouden. De man reed in een bedrijfsauto over de Stationsstraat toen hij werd gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij een alcoholpromillage had van 0,9. Hij betaalde de aangeboden transactie van 300,-. (05-155670)

Verkeersbrigadier negeren kost geld
RODEN - Vrijdagmiddag negeerde een 30-jarige man uit Peize een stopteken van een verkeersbrigadier. Deze vrouw stond op de Nieuweg en gaf een stopteken die de man in zijn personenauto negeerde. Hij kreeg hiervoor een boete van 95,- opgelegd. (05-155514)

Bedrijf mist aanhangwagen
HOOGEVEEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd vanaf een terrein aan de Siemensstraat een aanhangwagen weggenomen. Het slot van het hek rondom het terrein werd geforceerd waarna de afgesloten aanhangwagen werd weggenomen. Daarop stonden nog een stenenknipper en een trilplaat. Namens het bedrijf uit Zwolle deed een 28-jarige man uit Hoogeveen aangifte. Schadebedrag nog niet bekend (05-155711)

Toezichthouders snel ter plaatse
ASSEN - Na een melding van een getuige werden toezichthouders in het centrum van Assen op de hoogte gebracht van een (poging tot) inbraak. Zij waren snel ter plaatse in de Neptunuspassage, daar troffen zij bij het voormalige pand van een supermarkt twee mannen aan. Het rolluik vertoonde bloedsporen en één van de mannen bloedde aan zijn arm. De mannen van 38 en 44 jaar, beiden uit Assen, werden aangehouden voor inbraak en belediging omdat zij de agenten en toezichthouders uitscholden. Eén van de mannen staat bij de politie bekend als zogenaamde veelpleger. (05-155560)

Jonge dievegge betrapt
ZUIDLAREN - Vrijdagavond werd een 15-jarig meisje uit Assen aangehouden nadat zij betrapt was op diefstal van een tester parfum bij een winkel aan de Stationsweg. De tester heeft een waarde van 30,-. Het meisje gaat het HALT-traject in en is aan haar ouders overgedragen. (05-155597)

Politie houdt baldadige man aan

MEPPEL - In de vroege morgen werd op zaterdag een 22-jarige man uit Meppel aangehouden. Hij liep met een verkeerszuil op zijn nek over de Ceintuurbaan. De maakte deel uit van een groep jongeren en had geen verklaring voor zijn gedrag. Hij kreeg een bekeuring wegens baldadigheid. (05-155683)

Recreatiewoning uitgebrand
MATSLOOT - Vannacht ging een recreatiewoning in vlammen op. Deze woning stond op een recreatiepark aan de Matsloot. Er waren op het tijdstip van de brand geen personen in de woning, medewerkers van de brandweer konden een papegaai en twee katten in veiligheid brengen. De eigenaar in Groningen kon door de politie nog niet bereikt worden. Vermoedelijk is het vuur ontstaan achter in de woning waar zich een sauna bevond. (05-155674)

Politie neemt geluidsapparatuur in beslag

ASSEN - Na twee keer een waarschuwing gegeven te hebben namen agenten vannacht de geluidsapparatuur in beslag. De 31-jarige eigenaar aan de Weidebeemd zette na een waarschuwing de volumeknop zachter maar na enige tijd weer harder hetgeen klachten uit de buurt opleverde. Hij krijgt een proces-verbaal. Een 17-jarige bezoeker van het feestje werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. (05-155676)

Agenten houden jonge vrouw aan
MEPPEL - Vrijdagavond werd een 18-jarige vrouw aangehouden nadat zij agenten had uitgescholden en beledigd. De agenten waren te hulp geroepen bij een familieruzie aan de Thorbeckelaan. Toen zij haar moeder wilde aanvliegen grepen de agenten in waarna de scheldkanonnade begon. Zij verzette zich hevig tegen haar aanhouding en bij de schermutseling werd een geparkeerde auto beschadigd. (05-155592)

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592 - 36 12 94 of 06 - 53 23 80 59.