Gemeente Dinkelland


Afdeling PBC, team Communicatie

DIT IS EEN GEZAMENLIJK PERSBERICHT VAN DE GEMEENTE DINKELLAND EN WATERSCHAP REGGE EN DINKEL


Van: Birgit Boode
Datum: 1 juli 2005
Betreft: Wateroverlast in Ootmarsum
WATEROVERLAST IN OOTMARSUM

Zoals bekend is door een wolkbreuk op donderdagavond 30 juni een deel van Ootmarsum onder water gezet. Binnen 45 minuten viel er 59 millimeter neerslag in dit gebied. Op meerdere plaatsen in en om Ootmarsum was veel overlast. Door de ongekende hevigheid van de wolkbreuk konden het rioolstelsel en de watergangen de hoeveelheid neerslag niet aan, omdat deze niet berekend zijn op deze extreme hoeveelheden water in korte tijd.

Maatregelen

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland is ter plekke aanwezig geweest om zich op de hoogte te stellen van de situatie. De afdeling Beheer en Onderhoud van de gemeente Dinkelland is op het moment hard aan het werk om de schade te herstellen zodat dit voor het weekeinde weer in orde is. Gemeente Dinkelland en waterschap Regge en Dinkel gaan deze ongekende situatie binnenkort evalueren.

Belanghebbenden die vragen hebben, kunnen contact opnemen met Dhr. Eidhof van de afdeling Beheer en Onderhoud van de gemeente Dinkelland op telefoonnummer 06-50236509.
---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de burgemeester Dhr. Willeme op telefoonnummer (0541) 854 108.


---- --