Gemeente Zevenaar


Kermis 2005

De jaarlijkse kermis wordt vanaf vrijdag 1 juli tot en met dinsdag 5 juli gehouden op 't Griet aan de Oude Doesburgseweg. Er zijn weer vele attracties te vinden.
Ook worden er rondom de kermis een aantal activiteiten georganiseerd.

Er is dit jaar veel te beleven op het kermisterrein: Roller-Ghoster, Vertical Shot, Break-Dance no.3, Bugs & Bees, Cyclone, Superstar, Power Wave, Autoscooter.

Aan de kleinere kinderen is ook gedacht zij kunnen zich amuseren in de Draaimolen, Mini Cars en in de Mini-jet. De mensen die kermis willen vieren en aan een spel mee willen doen, kunnen gebruik maken van Het Lijntrekspel, Bussensport, Dart Game, Lucky Ducky, Pusher, Balco Rotor, Skee-Ball, Appolo Jackpot en de Grijpautomaten. De schietsalon is ook dit jaar wederom aanwezig, evenals de aloude Kop van Jut waarop ieders krachten getoond kunnen worden.

Op de kermis kan volop gegeten, gedronken en gesnoept worden en ook de IJsman met zijn eigen ambachtelijk bereide ijs ontbreekt niet. Verder worden de Gebak en Oliebollenkraam, Suikerspin en Popcorn, Nougat en Suikerwerkkraam, Frites kraam en Vis en Paling kraam ook weer geplaatst op de grootste kermis van de Liemers.

Programma

Op vrijdag 1 juli wordt om 18.00 de kermis wederom op een speciale wijze geopend.

Op maandag 4 juli om 20.30 uur wordt na een daverend succes in de afgelopen jaren wederom de kermisloterij gehouden. Ook dit jaar zijn er weer prijzen te winnen, zoals een mountainbike, televisie, inline skates en een radio/CD speler. Deze prijzen zijn mede mogelijk gemaakt door Pelgrom Fietsplus, Schepers Radio en TV, Intersport Luising, en Eltink Audio Video. De kermisloten worden gratis verstrekt bij alle exploitanten, wanneer deelnemers gebruik maken van de attracties of andere zaken. Om mee te doen voor de prijzen moeten deelnemers het controlestrookje van het lot op maandagavond 4 juli tussen 18.00 en 20.00 uur deponeren in de groene bus bij de draaimolen. Het overige deel van het lot moet de deelnemer zelf bewaren. Om een prijs te kunnen winnen moeten deelnemers persoonlijk bij de trekking aanwezig zijn op maandag 4 juli om 20.30 uur op het kermisterrein en het winnende lot kunnen tonen. Als het winnende lot niet kan worden getoond, wordt de prijs opnieuw verloot.De kermis wordt dinsdagavond 5 juli om 23.00 uur op een spectaculaire wijze afgesloten. Bij het ter perse gaan van dit bericht is nog niet bekend hoe dit er uit gaat zien.