Gemeente Noordwijk

WETHOUDER FELICITEERT DUIZENDSTE GEBRUIKER ZONE-TAXI NOORDWIJK

Wethouder van Rijnberk en de heer Meeuwenoord, directeur van Meeuwenoord Taxi BV, feliciteren samen mevr Van den Berg-Caspers de duizendste pashouder van de Zone-taxi Noordwijk.

Volgens wethouder van Rijnberk is de Zone-taxi Noordwijk een succes geworden. Waren er in 2002 nog wat aanloop problemen, inmiddels hebben duizend inwoners een Zone-taxi pas en wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van de Zonetaxi. Uit een tevredenheidsonderzoek onder gebruikers werd de Zonetaxi met een 7,5 gewaardeerd.

Wethouder Van Rijnberk en de heer Meeuwenoord, directeur van Meeuwenoord Taxi BV, bieden het echtpaar Van den Berg een bos bloemen aan en feliciteren mevrouw Van den Berg als 1000ste pashouder van de Zone Taxi

De Zone-taxi Noordwijk bestaat vanaf 2002. De Zone-taxi Noordwijk is een collectief vervoer-systeem dat is bestemd voor mensen die vanwege een lichamelijke beperking niet met het normale openbaar kunnen reizen. Binnen de regio worden gebruikers per taxi van deur tot deur vervoerd tegen het normale blauwe strippen tarief. Inwoners van 65 jaar en ouder met een inkomen dat lager is dan 1,5 maal het minimuminkomen mogen ook gebruik maken van het systeem. Ritten kan men minimaal één uur van tevoren bestellen. Net als in het openbaar vervoer is het mogelijk dat men de taxi soms deelt met anderen en dat er wordt omgereden.

Vanaf 1 juli 2005 heeft de gemeente een aantal verbeteringen ingevoerd. Zo word het vervoersgebied uitgebreid tot 5 openbaar vervoer zones vanaf Noordwijk en wordt de service uitgebreid met de mogelijkheid dat men wordt gebeld kort voordat de taxi arriveert. Er komen verschillende ritsoorten zoals ritten met een gegarandeerde aankomst of vertrektijd. Ook komt er een gratis telefoonnummer om ritten te bestellen en kan men ritten ook gaan bestellen via het internet. De Zone-taxi is 7 dagen per week van 07.00 ´s-morgens tot 02.00 ´s-nachts beschikbaar.

De gemeente heeft overeenkomst gesloten met Meeuwenoord Taxi BV uit Noordwijkerhout die de volledige uitvoering op zich zal nemen. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Lokaal Loket Wonen, Welzijn en Zorg, Bonnikeplein 1, tel: 071-3617600 geopend tussen 9.00 en 13.00 uur.

Voor inlichtingen en opmerkingen: mail de gemeente Noordwijk : gemeente@noordwijk.nl

laatste aanpassing: 01-07-2005