Ingezonden persbericht


ACU programma voor juli

Hierbij het ACU programma voor juli. Vanaf aanstaande zondag t/m dinsdag 12 juli zijn we gesloten i.v.m. de klusweek. Kun je het ACU zo lang niet missen en wil je komen helpen ? Dan ben je ieder dag welkom on te komen zagen, timmeren en schilderen....

DATUM TITEL

01-07-2005 La Casa Fantom , JuJu en HBG

02-07-2005 Drum 'n Beeld sneak preview edition
03-07-2005 Start klusweek t/m 12-7
14-07-2005 De Lynch & CocktailBar from Hell: dj Bert 15-07-2005 Vitamine ACU disco met dj Kondratieff.
16-07-2005 Revolution Summer Fest
17-07-2005 Filmhuis Pasthéi presenteert: The Yes Men 21-07-2005 De Lynch & CocktailBar from Hell: dj Peter en Jeroen 22-07-2005 Specknek, Beserkers
23-07-2005 Elephant Sounds met Count Ozzie & Smartin & Friends 24-07-2005 Filmhuis Pasthéi presenteert: The Edukators 28-07-2005 De Lynch & CocktailBar from Hell: dj Stachanov 29-07-2005 I.O.U. & support
30-07-2005 KITTY - Alternative Mixed Nights in da Bass-ment ! 31-07-2005 Filmhuis Pasthéi presenteert: Simon

---------------------------------

Elke dinsdag: 18:00 Kitchen Punx Veganistisch eetcafé Elke woensdag 15:00 Voko inkoopcollectief
Elke donderdag: 18:00 Kitchen Punx Veganistisch eetcafé Elke vrijdag: 24:00 Vitamine ACU Disco (na de bands) Elke zaterdag: 14:00 Schism infoshop + Kraakspreekuur Elke zondag: 18:00 Kitchen Punx Veganistisch eetcafé

---------------------------------
Vrijdag 1
La Casa Fantom , JuJu en HBG

Punk neemt vanavond verschillende gedaantes aan in het ACU. La Casa Phantom uit Noorwegen spelen een experimentele mix van punk, crust en hardcore, waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van drum en bas.

De drie dames van Juju zijn eveneens afkomstig uit Noorwegen. Ook zij schuwen het experiment niet en storten zich op hun eigen manier op de meer melodieuze kant van punkrock.

HBG (ofwel Holland Beton Gruppe) uit Alkmaar speelt een keiharde mix van d-beat crustpunk en rock 'n roll waarbij mannelijke en vrouwelijke vocalen elkaar afwisselen in de beste punktraditie!

Na afloop wederom de voetjes van de vloer bij de Vitamine ACU disco met dj Mic!

Aanvang: 21:00 * Entreé: 5,-

---------------------------------

Zaterdag 2
Drum 'n Beeld sneak preview edition

Vanavond een kick-ass party met AudioVisual live acts! Alle acts hebben al jaren ervaring met visuele effecten achter hun muziek en vanavond zullen ze hun nieuwste materiaal laten zien! Vanaf 22.00 zullen de vonken ervan af vliegen met Activeground (breakbeat/animation), Scientific Live! (dnb/space), Geigercounting (electro) vs Pantoffeldiertjes (vj fusion), SUWU3 (dnb/samplevideo). Waarna de dj's SUWU3 en Scientific ook nog eens los zullen barsten ! It's Danceble Cinema, baby !!!

Aanvang: 22:00 * Entreé: 4,-

---------------------------------

Zondag 3
Start klusweek t/m 12-7

Vanaf zondag 3 tot en met dinsdag 12 juli is er klusweek in het ACU! Kan je met een kwast overweg, hou je van slopen of wil je gewoon je bouwvakkers-decollete showen; kom langs!!! Er is genoeg te doen!

Voor meer info of opgeven mail naar info@acu.nl

Aanvang: 10:00 * Entreé:

---------------------------------

Donderdag 14
De Lynch & CocktailBar from Hell: dj Bert

Vandaag zal dj Bert een heerlijke cocktail samenstellen van Rock 'n Roll, Garagerock en een snufje Reggae!

Aanvang: 00:00 * Entreé:

---------------------------------

Vrijdag 15
Vitamine ACU disco met dj Kondratieff.

Aanvang: 23:00 * Entreé:

---------------------------------

Zaterdag 16
Revolution Summer Fest

Voor hen die niet op vakantie zijn, voor wie meerdaagse festijnen even niet zijn weggelegd, maar eigenlijk vooral voor iedereen die gewoon zin heeft in een festivalletje op ACU formaat, de tweede editie van het Revolution Summer Fest met bands, film, eten en wellicht een stukje inspiratie. We hebben wederom een uiteenlopend en internationaal gezelschap aan diy-punk- en hardcorebands weten te strikken voor de muzikale invulling van het festival. Birushana komt uit Japan en speelt loodzware sludge-doom metal, niet verwonderlijk aangezien de band leden van de cultband Corrupted in de rangen heeft. Iron Lung uit de Verenigde Staten is een maniakaal gitaar-drums duo wiens muziek rangeert van razensnelle grindcore tot tergend langzame sludge. De Zweden van Sunday Morning Einsteins spelen een onvervalste pot Scandi-d-beat-crustpunk, maar dan wel met een knipoog. Met leden van Wolfbrigade, Accursed en meer! Onze Oostduitse vrienden van Zann zijn inmiddels geen onbekenden meer en zu llen ook dit keer een lading chaosnoise over ons gevoelige luisteraartjes heenstorten. Bij Gantz uit Frankrijk gaat het om uitgesponnen screamo-songs met veel gelaagde gitaarmelodieën en desperate schreeuwzang. De Spanjaarden van Anevilforeachman spelen een potje behoorlijk duistere en hysterische hardcore die doet denken aan bands als Shikari en Union of Uranus. Restless Youth is de een van de sensaties van het afgelopen jaar uit ons eigen kikkerlandje. De band laat het geluid van de begin jaren 80 herleven en doet denken aan Bad Brains en Dead Kennedys. Ons eigeste Utregse Hysteria is ook van de partij en laat een ruig potje metalcrust met veel melodie uit de speakers knallen.

Ergens halverwege het muzikale programma zal filmhuis Pasthei zorgen voor interessant beeldmateriaal op groot doek. Het precieze hoe en wat blijft nog even een verrassing. Veganistisch eten voor iedereen en voor een schappelijke prijs zal verzorgd worden door de Kitchen Punx en in de tuin van het ACU en Strowis is plaats gereserveerd voor platendistro's en verschillende infostands. Kortom: alle ingrediënten voor een puike dag zo dachten we!

Aanvang: 15:00 * Entreé: 8,-

---------------------------------

Zondag 17
Filmhuis Pasthéi presenteert: The Yes Men

Wat gebeurt er als twee mannen de website gatt.org registreren, er gefundeerde kritiek geven op de Wereldhandelorganisatie, maar dan worden uitgenodigd om toespraken te geven als vertegenwoordigers van het echte WTO? Ze gaan daar uiteraard graag op in, en ze maken er zelfs een documentaire over! Gewapend met de gekste namen doen ze kond van de meest absurde voorstellen. Tot hun eigen ongeloof worden ze op luid applaus onthaald. Niemand is verontwaardigd, zelfs de meest mensonterende of compleet van de pot gerukte plannen oogsten lof. Zo schuimen ze de wereld af, gaan ze in debat op CNBC of spreken ze tot de nok gevulde auditoria toe. Prachtig toch gewoon? Deze documentaire toont perfect welke onkundige lui over het lot van de wereld beslissen. Gelukkig botsen de ja-mannen ook nog ergens op enig kritisch intellect. Het is tegelijk hilarisch en droevig, want dit is allemaal waar gebeurd in de wereld waarin we leven. Director: Dan Ollman 2003 Documentary 80 min.
Language: English with hopefully Dutch subtitles

Aanvang: 21:00 * Entreé: 1,70

---------------------------------

Donderdag 21
De Lynch & CocktailBar from Hell: dj Peter en Jeroen

Vanavond gaan onze lichtmannen zich met het geluid bemoeien; dj Peter en Jeroen draaien de platen! Van zeer verlichtende muziek tot duistere rock.

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Vrijdag 22
Specknek, Beserkers

Na afloop de Vitamine ACU disco met dj Mic!

Aanvang: 21:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Zaterdag 23
Elephant Sounds met Count Ozzie & Smartin & Friends

Elephant Sounds, revolutionary irie sounds! Check die vette dancehall beats, roots, rockers en steppers gemixed met een vleugje hiphop. Als het maar relaxed is! Het hoeft geen geheim te wezen: ELEPHANT SOUNDS, komt waarschijnijk niet af met death metal of gabberhouse. Elephant sounds serveert steevast een heerlijke diepe reggaetrip. Welkom!

Aanvang: 23:00 * Entreé: 2,-

---------------------------------

Zondag 24
Filmhuis Pasthéi presenteert: The Edukators

Al tekenden ze in de zestiger jaren het straatbeeld, de wereldverbeteraars en idealisten zijn heden ten dage een vreemde eend in de bijt. We zetten dan ook grote ogen op wanneer we The Edukators aan het werk zien. Maar wie zijn ze? Peter en Jan: mysterieuze inbrekers die op een geweldloze manier de rijke, heersende klasse willen duidelijk maken dat de vette jaren geteld zijn. Jule, Peters vriendin is recent bij de beide reactionairen ingetrokken maar weet van hun dubbel bestaan niets af. Wanneer Peter op vakantie is, ontdekt Jan dat ook Jule een geheim heeft. Door een verkeersongeluk moet zij haar verdere leven lang de Mercedes van de succesvolle zakenman Hardenberg afbetalen. Onbezonnen besluiten Jan en Jule om die Hardenberg een lesje te leren en brengen ze als Edukators een bezoekje aan zijn villa. Daar blijkt al gauw dat de twee iets voor elkaar voelen. Meegesleept door verlangens verliezen ze hun cool en blijkbaar ook Jule's GSM. Wanneer ze die 's anderdaags gaan zoeken, staan ze plots oog in oog met Hardenberg. Noodgedwongen roepen ze Peter ter hulp en overhaast beslist het trio om Hardenberg te ontvoeren. Dit is het startpunt van een reis met een ongekende bestemming en dito afloop. Director: Hans Weingartner 2004 Comedy 127 min
Language: German with Dutch or English subtitles (whichone is possible)

Aanvang: 21:00 * Entreé: 1,70

---------------------------------

Donderdag 28
De Lynch & CocktailBar from Hell: dj Stachanov

Dj Stachanov zal ons vanavond verassen met alles waar hij zin in heeft. Spannend!

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Vrijdag 29
I.O.U. & support

I.O.U. uit Noorwegen bestaat uit ex-leden van bands als Kids Like Us, Crash en The Union Policy. Waar hun eerste 7" vooral een early-eighties hardcore in het straatje van Negative Approach liet horen, is de muzikale invloed van de band op hun nieuwe full-lentgh elpee meer verschoven naar het zwaardere geluid van bands als From Ashes Rise, Tragedy en No Parade. Maar de liefde voor oude hardcore blijft hoorbaar in de sound van I.O.U.Op dit moment is nog niet bekend welke bands er deze avond verder zullen spelen, maar ga er gerust van uit dat dit een kwaliteits-hardcoreshowtje wordt met veel snel en weinig metal!

Aansluitend Vitamine ACU disco met dj Pruttelpower.

Aanvang: 21:00 * Entreé: 5,-

---------------------------------

Zaterdag 30
KITTY - Alternative Mixed Nights in da Bass-ment !

Een relaxte sfeer, gemengd publiek en alternatief geluid maken KITTY nog altijd één van Utrechts leukste queerparty's. Kom ook eens langs op dit ongedwongen ondergrondsje voor jouw én onze broodnodige dosis tech-house, electro clash, britpop, dark wave, progressive, gothic, eighties en boze dames met gitaren. Ditmaal met residents Jon en Sue X. Check voor data, foto's en playlists: www.acu.nl/kitty.

Aanvang: 23:00 * Entreé: 3,50

---------------------------------

Zondag 31
Filmhuis Pasthéi presenteert: Simon

Simon is een stoere gozer die er lekker op los leeft en er allerlei duistere zaakjes op na houdt. Een schril contract met de verlegen homo Camiel. Toch blijkt het tussen deze twee goed te klikken en worden ze beste maatjes na een toevallige ontmoeting. Met inktzwarte humor worden de ins en outs van deze vriendschap goed en vlot in beeld gebracht. In de tweede helft verandert de toonzetting van de film van humoristisch naar dramatisch. Simon wordt namelijk ongeneeslijk ziek en het is na jaren elkaar niet meer gezien te hebbenis het uitgerekend Camiel die Simon door deze zware periode heen loost. Director: Eddy Terstall 2004 Comedy/Drama 102 min Language: Dutch with hopefully English subtitles

Aanvang: 21:00 * Entreé:

---------------------------------

ACU politiek cultureel centrum
Voorstraat 71
3512 AK Utrecht
tel: 030-2314590
email: home@acu.nl
website: http://www.acu.nl