Skatebond Nederland


Persbericht Skate Bond Nederland


----------
Bondsvergadering kiest Det de Beus als voorzitster

Afgelopen donderdag hebben de leden van de Skate Bond Nederland Det de Beus gekozen als nieuwe voorzitster. De 47-jarige De Beus, die met het Nederlands vrouwenhockeyteam al eens goud pakte op de Olympische Spelen (Los Angeles, 1984), werd unaniem als opvolger van interim-voorzitter Theo Horsten naar voren geschoven.

De veelzijdige De Beus, in het dagelijks leven o.a. adjunct-directeur van de zeehondencrèche in Pieterburen, heeft geen achtergrond in de skatesport, maar heeft wel veel ervaring met management, fondswerving en sport. Ook geeft ze trainingen gericht op persoonsontwikkeling en interventiekunde. De Beus kwam door bemiddeling van het NOC*NSF en de Wagner Group in contact met de SBN. "Zelf heb ik altijd heel veel plezier beleefd aan sport. Nu vind ik het tijd om iets belangeloos terug te doen. Als voorzitster zal ik er zorg voor dragen dat de belangen van alle disciplines zo goed mogelijk worden behartigd".

De Beus volgt Theo Horsten op, die na de fusie vorig jaar van de Rolschaatsbond, Skeelerbond en Bandyfederatie, als interim-voorzitter de nieuwe SBN op sleeptouw nam. Horsten blijft wel aan als lid van het bestuur dat verder bestaat uit Wim Bischoff, Edwin van der Plas, Martin van Lieshout, Berend Timmerman en Frank Peters.

Meer informatie:

Henk van Os
Directeur Skate Bond Nederland
Eperweg 72 8084 HJ 't Harde
Postbus 114 8084 ZJ 't Harde
tel. 0525659130
mob. 0622508593
fax 0525659131

E-mail: henk@skatebond.nl


----------
Over de Skate Bond Nederland (SBN)

De Skate Bond Nederland is in 2004 tot stand gekomen na een fusie van de de Nederlandse Rolschaatsbond, Skeelerbond Nederland en de Nederlandse Bandy Federatie. De skategerelateerde sporten die onder de hoede van de SBN vallen zijn aggressive, bandy, downhill, inlinehockey, kunstrijden, recreatie, rolhockey en speed. In korte tijd groeide het ledenaantal van de afzonderlijke bonden van 2.500 tot nu 12.500, georganiseerd in bijna 100 verenigingen. De SBN wil ten behoeve van een verantwoorde sportdeelname van zoveel mogelijk inwoners in Nederland leiding geven aan de beoefening van de skatesport in al haar verschijningsvormen. De SBN is door het Ministerie van VWS en NOC*NSF erkend als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland en is aangesloten bij de Wereldbonden FIRS (Rollersports), FIB (Bandy) en de Europese bond CERS. Univé Verzekeringen is hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl


----------


----------