Provincie Utrecht

Persbericht

Wegwerkzaamheden Zuilense Ring (N230), tussen Utrecht en Maarssen

Half augustus tot eind oktober 2005:

1-7-2005
De provincie Utrecht start half augustus 2005 met de uitvoering van reconstructiewerkzaamheden en groot onderhoud op de Zuilense Ring, de provinciale weg Maarssenbroek-Utrecht (N230). Het werk is uiterlijk eind oktober 2005 gereed, afhankelijk van het weer. Na de uitvoering van de werkzaamheden zal de weg comfortabeler zijn omdat plaatselijke oneffenheden zijn weggewerkt. Daarnaast zal een aanzienlijk gedeelte van weg zijn voorzien van geluidsreducerend asfalt.

Planning

Planning is om het werk nog voor de bouwvakvakantie aan te besteden.
De gekozen hoofdaannemer maakt daarna een planning voor de verschillende onderdelen van het werk.
Om de overlast en de tijdsduur zoveel mogelijk te beperken, zullen een aantal verschillende onderhoudswerkzaamheden worden samengevoegd.

Hinder voor het verkeer
Zodra de planning op onderdelen gereed is, zal de provincie informeren over de locatie en de tijdsduur van de afsluitingen en de omleidingen voor het verkeer.
Vanaf half augustus tot eind september zal op het gedeelte van de N230 bij de Zuilensebrug per rijrichting één rijstrook worden afgesloten.
Daarnaast zullen de asfalteringswerkzaamheden uitsluitend in de avond en nacht plaatsvinden tussen 20:00 uur en 06:00 uur.

Werkzaamheden
Hieronder volgt een overzicht van de werkzaamheden:


* Vervangen asfaltconstructie tussen Maarssenbroek en het Gandhiplein (Utrecht)

* Aanbrengen van geluidsreducerend asfalt
* Vervangen van voegovergangen van de Zuilensebrug
* Onderhoud aan vier viaducten (kunstwerken)
* Het verlengen van de uitvoegstrook naar de Utrechtse Slag tussen de A2 en Utrechtse slag.

Een nadere omschrijving van de werkzaamheden is te vinden in de bijlage

Nadere informatie
Informatie over het project is te vinden op www.provincie-utrecht.nl Met vragen kunt u bellen of mailen:

* (030) 258 28 30

* n230@provincie-utrecht.nl

*

Bijlage bij persbericht 6162, 1 juli 2005
Nadere omschrijving werkzaamheden Zuilense Ring (N230)

Vervangen asfaltconstructie tussen Maarssenbroek - Gandhiplein Door zetting in de ondergrond zijn op veel plaatsen oneffenheden ontstaan die voor de weggebruiker als oncomfortabel worden ervaren. Door deze locaties tot de fundering te bewerken, zal dit ongerief definitief worden opgelost.
De uitvoering van de verschillende onderdelen zal gefaseerd worden aangepakt. Per fase zal een omleidingsplan worden ingesteld.

Aanbrengen geluidsreducerend asfalt
Tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en de afslag naar de Maarsseveense Plassen wordt de deklaag uitgevoerd in een geluidsreducerende asfaltsoort. Door toepassing hiervan wordt overschrijding van de grenswaarde voorkomen.

Vervangen voegovergangen Zuilensebrug
Vanaf 15 augustus zal er op de N230 ter plaatse van de Zuilensebrug per rijrichting één rijstrook worden afgesloten. De huidige voegovergangen geven veel geluidsoverlast. Zij worden daarom vervangen door geluidsreducerende voegovergangen.

Onderhoud aan vier viaducten (kunstwerken)
Het gaat om de volgende viaducten:

* Viaduct in de N230 over de Floraweg (Overpostviaduct)
* Viaduct in de N230 over de Ruimteweg (Hogemaatviaduct)
* Viaduct in de N230 over de Maarssenbroeksedijk (Groenensteinviaduct)

* Viaduct in de Maarsseveense poort over de N230

Aan deze viaducten worden diverse onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zoals betonreparatie en vervanging van de voegovergangen.

Verlenging uitvoegstrook Utrechtse Slag
In het kader van de uitvoering van de verbreding van de A2, werd onlangs de afslag voor vrachtverkeer naar het industrieterrein Lage Weide afgesloten. Door deze afsluiting rijdt het vrachtverkeer nu via de N230 en Utrechtse Slag. Om filevorming op de N230 te voorkomen, wordt de uitvoegstrook naar de Utrechtse Slag op de zuidelijke rijbaan verlengd tot aan de A2.
In een later stadium, wanneer Rijkswaterstaat het viaduct over de A2 heeft verbreed, zal aansluitend de noordelijke rijbaan van de N230 tussen de Amsterdamse Slag en de A2 worden verbreed. De verwachting is dat de uitvoering hiervan kan plaatsvinden medio 2008/2009.

Laatst gewijzigd op 07/01/2005 12:24:11 PM. Paginabeheer: Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl