Provincie Noord-Brabant

|Persbericht                                      |
|                                                 |

goede atmosfeer

Moerdijk en Provincie Brabant blijven in gesprek

Het gesprek van de fractievoorzitters en het college van B. en W. van de gemeente Moerdijk en Gedeputeerde Staten over nut en noodzaak van het bedrijventerrein Moerdijkse Hoek is gisteren nog niet afgerond. Er komt een vervolggesprek. De gemeenteraad zal zich beraden over de vraag of het college van B. en W. met GS verder in gesprek gaat over een aantal nieuwe onderwerpen.

Het gesprek in het gemeentehuis van Moerdijk over nut en noodzaak en de ruimtelijke inpassing van het bedrijventerrein Moerdijkse Hoek verliep in een goede en openhartige sfeer. De adviseurs van de gemeente en de provincie hebben hun rapporten toegelicht en daarover is uitvoerig van gedachten gewisseld. De discussie over nut, noodzaak en ruimtelijke inpasbaarheid kon echter niet volledig worden afgerond. Daarvoor komt een tweede gesprek. De beslissing van de provincie om de procedures rondom Moerdijkse Hoek in een ruimer tijdsbestek af te handelen geeft goede mogelijkheden voor een verdere zorgvuldige uitwisseling van standpunten en informatie.

De gemeente en de provincie zijn van mening dat de uitwisseling van informatie bijdraagt aan goede bestuurlijke verhoudingen en begrip voor de stappen die gemeente en provincie gezet hebben. Dit met respect voor elkaars standpunten.De gemeenteraad van Moerdijk zal zich beraden over de vraag of het college van B.enW. van de gemeente parallel aan het vervolggesprek over nut en noodzaak een discussie met Gedeputeerde Staten kan voeren over leefbaarheid, duurzaamheid en de kernen van Moerdijk. De gesprekken stonden onder leiding van de commissaris van de koningin Hanja Maij-Weggen. Aanwezig waren verder de gedeputeerden Paul Rüpp, Onno Hoes en Annemarie Moons.