FloraHolland


Product informatie Asclepias

FLORAHOLLAND (01 juli 2005) - De zomer is in aantocht en dat betekent een periode waarin er weer een breed en verrassend assortiment zomerbloemen voor de klok zal komen. Een van die producten is bijvoorbeeld Asclepias. Hieronder meer informatie over dit product.

Naam:
Asclepias, ook wel zijdeplant genoemd omdat de vruchten zijdeachtig zijn behaard als ze openspringen.

Assortiment:

- Asclepias is een gevarieerde groep binnen het jaaraanbod van de snijbloemen. Er zijn drie soorten die de toon aangeven, tuberosa, incarnata en curassavica. De standaard oranje asclepias tuberosa is verreweg het meest populair, belangrijkste aanvoer op jaarbasis. De bloemen zijn verzameld in een veelbloemige scherm. De aanvoer komt voornamelijk uit Israël.

- Met speciale cultivars proberen Nederlandse telers te voorzien in de behoefte aan
bijzondere bloemen. Bijv. de oranje Beatrix, deze heeft een soort groot bloemige kroon en wijkt daardoor af van de standaard oranje asclepias, hij is zeker vier keer zo groot als de tuberosa.


- Asclepias Antonia is ook exclusief grootbloemige met een mooie paarse kleur.

- De verschillen tussen bloemvormen, exclusieve uitstraling geven vaak de grote prijsverschillen aan. De aanvoer van speciale soorten is vaak grilliger omdat het telen hiervan moeilijker is.

Toepassingsmogelijkheden:

- De kleuren doen het goed in gemengde boeketten.
- Het product is een jaarrond te krijgen.

- Een lekkere boeketvuller.

- In oase is dit product niet erg geschikt.

Verzorgingstips:

- Asclepias Beatrix na het afsnijden eerst afspoelen met water vorens op de vaas te zetten, dit vanwege de melksappen die niet in het vaaswater mogen komen. Houdbaarheid ± 10 dagen.


---