Provincie Zeeland


Provincie Zeeland op tweede plaats bij Medewerkers Tevredenheidsonderzoek

Op vrijdag 1 juli om 13.00 uur in het Statenzaalcomplex van de Abdij te Middelburg zal F. Klaassen van Intermediair een oorkonde overhandigen aan provinciesecretaris drs.mr. L.J.M. Verdult. Bij het Intermediair Medewerkers Tevredenheidsonderzoek non profit heeft de provincie Zeeland namelijk de tweede plaats behaald. Medewerkers van de provincie Zeeland gaven hun werkgever voor werksfeer een 8,1 en een 7,8 voor werkinhoud en tevredenheid over het werk.

Jaarlijks publiceert Intermediair, weekblad voor hoogopgeleiden, het Beste Werkgeversonderzoek non profit, een onderzoek naar arbeidsvoorwaarden en bedrijfscultuur. Doel van dit onderzoek is door middel van een inventarisatie van de arbeidsvoorwaarden na te gaan wie de beste werkgever van Nederland is.
Het onderzoek is opgezet door de redactie van Intermediair in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, FNV, UZ3 onderzoek, beloningsdeskundigen en personeelswetenschappers. Tegelijkertijd is het Medewerkers Tevredenheidsonderzoek georganiseerd. Aan beide onderzoeken heeft de provincie Zeeland meegedaan waarbij de provincie de tweede plaats behaalde bij het Tevredenheidsonderzoek en de 24e plaats in de Top-25 van beste werkgevers non-profit in 2005.

Opzet onderzoek
Grote organisaties zijn benaderd voor deelname, 54 hebben er meegedaan. Zij moesten 94 vragen beantwoorden over arbeidsvoorwaarden, ziekteverzuim, verlofregelingen, vrijwilligerswerkt etc.

De Top-25 deed vervolgens mee aan het tevredenheidsonderzoek, hiervoor moest

de organisatie willekeurig gekozen e-mail adressen van personeelsleden ter beschikking stellen.

Die medewerkers kregen vervolgens vragen voorgelegd over dertien onderwerpen rond

´werkbeleving´.
Kijk voor meer informatie op intermediair.nl

Annemarie Vinke, 0118-631846, 30 juni 2005, persbericht nr. 87/05