Gemeente Geldermalsen

Proef met langere openstelling weekmarkt Geldermalsen

30 juni 2005 - De weekmarkt op vrijdagmorgen op de Markt in Geldermalsen blijkt in toenemende mate een trekpleister voor een groot publiek. Het gaat goed met de handel en de consument waardeert het gevarieerde aanbod en de gezellige sfeer.

Het gemeentebestuur heeft verschillende signalen opgevangen waaruit blijkt, dat door velen verlenging van de openstellingstijden van de weekmarkt wordt gewenst. Door middel van een enquête is bij de marktkooplieden afgetast hoe zij hier tegenover staan. Vervolgens is dit onderwerp besproken in een vergadering van de marktcommissie.

Gelet op de resultaten van de enquête en het advies van de marktcommissie heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om bij wijze van proef voor een periode van zes maanden, met ingang van vrijdag 5 augustus 2005 tot en met vrijdag 27 januari 2006, de weekmarkt te verlengen tot 13.30 uur (was 12.30 uur). Het aanvangstijdstip blijft gewoon 8.00 uur.

Tegen het einde van deze proefperiode vindt er, in overleg met de marktcommissie, een evaluatie plaats. Aan de hand van de uitkomst daarvan wordt vervolgens besloten of het nieuwe sluitingstijdstip al dan niet definitief moet worden ingevoerd.