Gemeente Eindhoven

Persbericht: 30 juni 2005, no. 154

Subsidies en online mobiliteitscentrum als stimulans

Gemeente Eindhoven koppelt werkgever en werknemer via internet

Om het voor werkgevers aantrekkelijk te maken in zee te gaan met een (nog) niet gekwalificeerde werknemer, heeft de Gemeente Eindhoven twee instrumenten in het leven geroepen. Een persoonsgebonden subsidie of detachering, die tijdens de aanloopperiode bijdraagt in de loonkosten en het ondernemersrisico beperkt, is een eerste instrument. Ten tweede wordt op 30 juni 2005 een online mobiliteitscentrum gelanceerd dat werkgever en werknemer bij elkaar brengt. De Gemeente Eindhoven hoopt hiermee de kloof tussen vraag en aanbod te dichten.

Via de website kan een werkgever c.v.s van kandidaten raadplegen (anoniem) en de interesse voor een potentële werknemer kenbaar maken. Een vacature kan via de website worden aangemeld. Potentiële werknemers kunnen op hun beurt vacatures raadplegen en zichzelf matchen met het aanbod.

Competenties
Een gespecialiseerd team met ruime ervaring op de arbeidsmarkt, koppelt een kandidaat aan de werkgever. Het team brengt daarvoor de wensen van de werkgever in kaart en screent de potentiële werknemers zorgvuldig. Naast opleiding en ervaring wordt daarbij wordt vooral ook gekeken naar competenties, zodat kandidaat en werkgever ook daadwerkelijk bij elkaar passen.

De databank achter de website beperkt zich nu nog tot kandidaten die vanuit de oude ID-regeling een nieuwe baan zoeken. Een werkgever die een vacature aanmeldt is echter niet beperkt tot het aanbod van deze groep. Het team zoekt naar de meest geschikte kandidaat die ook uit het bestand van zesduizend uitkeringsgerechtigden kan komen. Wanneer de website succesvol blijkt, wordt die breder ingezet: ook de zesduizend uitkeringsgerechtigden van de Gemeente Eindhoven kunnen dan via de website gematcht worden.

© 2005 Gemeente Eindhoven