Gemeente Woerden


1 juli 2005

Nieuwe wandelroute Utrecht-Woerden

Eén van de projecten van de Provincie Utrecht is het Utrechts Wandelpadennetwerk. Met dit project wil de provincie bereiken dat meer mensen gaan wandelen en genieten van al het fraaie natuurschoon in onze regio. In samenwerking met gemeenten, wandelorganisaties en natuurbeheerorganisaties zijn nieuwe en bewegwijzerde wandelroutes ontwikkeld.

Een aantrekkelijke route om te wandelen is de volledig bewegwijzerde Leidsche Rijn-wandelroute van het Utrechtse Centraal Station naar het NS-station in Woerden (lengte 24 km). Tijdens de route worden veel verwijzingen gedaan naar de Romeinse tijd. Vanuit Utrecht komt u via De Meern terecht in Harmelen, waar de route gedeeltelijk de Potterskaderoute volgt over het Jaagpad langs de Oude Rijn. Vervolgens kunt u de Leidsche Rijn route verder volgen of kiezen voor de Potterskaderoute waar u via de natuurplas, waar stille natuurpaadjes en een keur aan vogels en prachtige vergezichten aan u voorbij trekken, en de wijk Snel en Polanen naar het NS station kunt wandelen.

Om nog beter van al dit natuurschoon te genieten heeft de provincie ongeveer 100 rustbankjes geplaatst in de provincie. Ook in Woerden zijn inmiddels een aantal bankjes geplaatst. Twee bankjes staan op de Potterskaderoute, die sinds vorig jaar gerealiseerd is, en één op de Cockangeroute bij Teckop.

Wilt u meer weten over deze nieuwe wandelroute? Neem dan eens een kijkje op www.provincie-utrecht.nl/wandelen.