Gemeente Bernheze


Overal trouwen in Bernheze

In de gemeente Bernheze is het vanaf 1 juli toegestaan om te trouwen waar men wil. Voorheen kon er alleen worden getrouwd in het gemeentehuis in Heesch, het voormalig gemeentehuis in Nistelrode en het kasteel in Heeswijk-Dinther.

Als een aanstaand bruidspaar niet wil trouwen op een van deze genoemde locaties maar ergens anders, dan moet het daarvoor een schriftelijk verzoek indienen bij Burgerzaken van de gemeente Bernheze. Vervolgens zal iemand van de brandweer bekijken of de plek veilig is en of er geen geluidshinder voor de omgeving zal ontstaan.

Tarieven

Trouwen in de gemeente Bernheze op de gebruikelijke locaties kost 252,00 op maandag tot en met vrijdag tot 17.00 uur. Op zaterdag en de andere dagen na 17.00 uur kost het 457,00. Als een bruidspaar op een zelf uitgekozen plek wil trouwen, kunnen er extra kosten worden berekend van 100,00.

Eerste bruidspaar

Het eerste bruidspaar dat gebruik zal maken van deze regeling is aanstaand bruidspaar Van Schijndel Wijnen uit Heeswijk-Dinther. Het paar zal op 15 juli trouwen in hotel en zalencentrum de Proatstal in Heeswijk-Dinther.