Gemeente Hellendoorn


Triatlon voor 55 plussers

Op vrijdag 1 juli vindt voor de 12de keer een triatlon voor ouderen plaats in de gemeente Hellendoorn. Er is keuze uit 2 tochten. Tocht 1 bestaat uit fietsen, zwemmen, fietsen, koffiepauze, wandelen en fietsen, tocht 2 uit klootschieten, fietsen, koffiepauze, wandelen en fietsen. Startpunt is de Schaapskooi op de Sallandse Heuvelrug. Om 14 uur vindt de start plaats. Het programma duurt tot ca. 18 uur. De afsluiting is bij de schaapskooi.

Het meedoen aan de triatlon staat voorop. Er wordt geen tijd opgenomen. Het parcours bestaat uit 20 km fietsen, een half uur of 500 meter zwemmen en 5 km wandelen.

Deelnemers kunnen tot een dag van tevoren, donderdag 30 juni een kaart kopen bij de VVV , Grotestraat 59 in Nijverdal, of bij de Stichting Welzijn Ouderen, Dahliastraat 21 in Nijverdal. Op vrijdagochtend zijn ter plekke nog kaarten verkrijgbaar. De kosten bedragen 5 euro per kaart. Meer informatie kan men opvragen bij het secretariaat van de coördinatiecommissie Sport voor ouderen, tel. 0548-630733.

Vorig jaar namen ruim 80 mensen deel aan deze triatlon, uitgezet in de prachtige bosrijke omgeving van Hellendoorn.