Maatschappelijke acceptatie van maatregelen tegen Campylobacter in
kippenvlees in Nederland
Auteurs: Bogaardt, M.J., H. Sengers
Den Haag, LEI, Rapport 6.05.06; ISBN 90-8615-004-7; Prijs EUR 15,50
(inclusief 6% BTW)
89 pagina's. Bevat: figuren, tabellen.
In dit rapport wordt ingegaan op de acceptatie bij vleeskuikenhouders,
pluimveeslachterijen en consumenten van elf mogelijk te nemen
maatregelen waarmee de besmetting van kippenvlees met Campylobacter
kan worden verminderd in Nederland. Uit het enqueteonderzoek blijkt
dat bij vleeskuikenhouders en pluimveeslachterijen weinig draagvlak is
voor extra maatregelen om Campylobacter te bestrijden in de
kippenvleesketen. Vleeskuikenhouders en slachterijen zijn er niet van
overtuigd dat extra maatregelen een gunstig effect zullen hebben en
vrezen extra kosten en problemen met de afzet. Consumenten maken zich
over het algemeen weinig zorgen over besmetting met Campylobacter.
* Hier kunt u het gehele document bekijken
Gedrukt exemplaar bestellen:
Online bestellen (EUR 15,50)
Telefoon : 070-3358125/123
Telefax : 070-3358208
E-mail: publicatie.lei@wur.nl
Informatie:
Telefoon : 070-3358134
Telefax : 070-3615624
E-mail: informatie.lei@wur.nl
.
LEI