LEI

Maatschappelijke acceptatie van maatregelen tegen Campylobacter in kippenvlees in Nederland

Auteurs: Bogaardt, M.J., H. Sengers
Den Haag, LEI, Rapport 6.05.06; ISBN 90-8615-004-7; Prijs EUR 15,50 (inclusief 6% BTW)
89 pagina's. Bevat: figuren, tabellen.

In dit rapport wordt ingegaan op de acceptatie bij vleeskuikenhouders, pluimveeslachterijen en consumenten van elf mogelijk te nemen maatregelen waarmee de besmetting van kippenvlees met Campylobacter kan worden verminderd in Nederland. Uit het enqueteonderzoek blijkt dat bij vleeskuikenhouders en pluimveeslachterijen weinig draagvlak is voor extra maatregelen om Campylobacter te bestrijden in de kippenvleesketen. Vleeskuikenhouders en slachterijen zijn er niet van overtuigd dat extra maatregelen een gunstig effect zullen hebben en vrezen extra kosten en problemen met de afzet. Consumenten maken zich over het algemeen weinig zorgen over besmetting met Campylobacter.


* Hier kunt u het gehele document bekijken

Gedrukt exemplaar bestellen:

Online bestellen (EUR 15,50)
Telefoon : 070-3358125/123
Telefax : 070-3358208
E-mail: publicatie.lei@wur.nl

Informatie:

Telefoon : 070-3358134
Telefax : 070-3615624
E-mail: informatie.lei@wur.nl

.