28-6-2005
Simac scoort goed in ICT Services Guide

Jaarlijks doet het weekblad Computable samen met onderzoeksbureau TNS NIPO een onderzoek naar ICT-dienstverleners in Nederland. Op twee gebieden was Simac in de voorhoede te vinden.
Â
Opzet onderzoek
Het onderzoek is gehouden onder lezers van Computable. Uiteindelijk hebben 816 respondenten de vragen beantwoord over acht verschillende segmenten. Dienstverleners konden gewaardeerd op basis van kennis, prijs, kwaliteit van de dienstverlening, betrouwbaarheid, nakomen van tijdsplanning, binnen het overeengekomen budget blijven en manier van communiceren. Op basis van de antwoorden is voor elk segment een top-15 samengesteld.
Â
Integratie & Consolidatie
Binnen het segment Integratie & Consolidatie scoorde Simac een mooie vierde plaats. Een plek waar we trots op zijn zeker gezien het feit dat de plaatsen een tot en met drie worden bezet door hardwarefabrikanten (Cisco, Fujitsu en Lucent). Simac is daarmee de eerste âechteâ dienstverlener.
Â
Consultancy
Een ander segment met Simac in de voorhoede is Consultancy. Op dit vlak scoorden we een vijfde plek (na IBM, HP, Gartner en Unisys). Om met het onderzoeksrapport te spreken: âVerrassend is Simac in het rijtje tegen te komen (op nummer 5). ⦠Scoort goed op tijdsplanning, budgetbeheersing en communicatie.â
Â
De complete lijsten in genoemde segmenten zien er als volgt uit:

Top-15 Integratie & Consolidatie Top-15 Consultancy
1. Cisco

2. Fujitsu

3. Lucent

4. Simac

5. HP

6. SAP

7. Oracle

8. KPN

9. Siebel

10. Bull

11. IBM

12. Unisys

13. Capgemini

14. Centric

15. Getronics


1. IBM

2. HP

3. Gartner

4. Unisys

5. Simac

6. Deloitte

7. Ernst&Young

8. Microsoft

9. Fujitsu

10. BT

11. LogicaCMG

12. Atos Origin

13. Sogeti

14. KPMG

15. Getronics