AutoRai

Print

Karavaan van Mitsubishi's voor TV-programma Tegen de Klok

(28-6-2005)
Mitsubishi treedt op als autosponsor van het televisieprogramma Tegen de Klok, dat vanaf 3 juli te zien is bij de NCRV. De Tegen de Klok-karavaan is samengesteld uit bijna het gehele veelzijdige modellengamma van Mitsubishi.
De twee presentatoren reizen twee maanden met hun karavaan, compleet met camera's en geluidsmannen langs de negen deelnemende steden en dorpen.

Joep Onderlinden en Jetske van den Elsen presenteren het spectaculaire televisieprogramma, dat tot stand komt in samenwerking met de Stichting Nederland Schoon. In het programma strijden de gemeenten Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Nijmegen, Renkum, Roerdalen, Spijkenisse, Venlo en Waalre om de titel "Schoonste Gemeente van Nederland". In slechts zes dagen tijd moeten de inwoners een opdracht in hun woonplaats uitvoeren. Ze worden hierbij op de voet gevolgd. Gaat het ze lukken binnen de beschikbare tijd? Is er voldoende saamhorigheid om de opdracht samen te volbrengen? Hoe schoon is de gemeente voor, tijdens èn na de opdracht? Elke zondag vanaf 3 juli rond 21.15 uur volgt het verslag. Op zondag 4 september wordt live de grote finale uitgezonden en wordt bekendgemaakt welke gemeente zich de schoonste van Nederland mag noemen.

Krachttoer
Net als de makers van de Belgische variant van dit programma, wordt de Nederlandse productie gesteund door Mitsubishi. Om de krachttoer tot een goed einde te brengen beschikken de programmamakers over tien Mitsubishi's! Zo biedt de Grandis met zijn ruime interieur voldoende plaats aan presentatoren, cameraploeg en de benodigde apparatuur. Voor opnamen op moeilijk bereikbare locaties kunnen de makers een L200 pick-up truck gebruiken of een beroep doen op een Pajero Sport. Die kan niet alleen in zwaar terrein goed uit de voeten, maar biedt ook nog eens ruimte aan vijf personen en een grote hoeveelheid bagage. En moet een cameraploeg zich snel door de stad kunnen bewegen, dan zullen ze dat ongetwijfeld doen in de Mitsubishi Lancer Station Wagon, die functionaliteit en ruimte combineert met een sportief rijgedrag. De L200 pick-up blijkt ook reuze handig als sprekersplatform terwijl de compacte Colt voor werkelijk alle hand en spandiensten wordt ingezet. Naast het wekelijkse televisieprogramma is ook via de wedsite ncrv.nl/tegendeklok en het programma Knooppunt Kranenbarg op radio 2 dagelijks te volgen hoe het met de opdrachten staat.