Productschap Margarine
27.06.2005
Hoofdverantwoordelijkheid vleeskeuringen naar LNV
Mede gebaseerd op het rapport van de werkgroep 'Vleesregelgeving'
hebben de ministers van LNV en VWS overeenstemming bereikt over een
nieuwe verantwoordelijkheidsverdeling rond vleeskeuringen.
Dit meldt minister Veerman in een brief aan de Tweede Kamer.
De primaire verantwoordelijkheid voor de vleeskeuring, nu nog gedeeld
door LNV en VWS, komt straks bij LNV te berusten. LNV wordt hierdoor
verantwoordelijk voor de slacht en alle vleeskeuringen. In verband
daarmee heeft VWS het voornemen de Vleeskeuringswet in te trekken. VWS
blijft verantwoordelijk voor de bereiding en verhandeling van
vleesgerelateerde producten als gehakt vlees, vleesbereidingen en
vleesproducten na de slacht en vleeskeuring.
Van belang hierbij was dat met de inwerkingtreding van de nieuwe
Europese hygiƫneverordeningen inzake levensmiddelen per 1 januari 2006
onder meer wordt voorzien in een integraal geheel aan
vleeskeuringsregelgeving.