MOJO CONCERTS
http://www.mojo.nl

Rockin' Park

PERSBERICHT
MOJO Concerts, Delft, maandag 14 maart 2005

Rockin Park

Nijmegen bestaat dit jaar 2000 jaar en dat zullen we weten! Naast het Fields of Rock festival en het concert van Queen & Paul Rodgers in het Goffertpark is er hard gewerkt aan een spiksplinternieuw evenement. Rockin Park wordt op zondag 26 juni a.s. gehouden in het Nijmeegse Goffertpark. Op drie podia treden een twintigtal acts op en zeker niet de minste. Op dit moment zijn de volgende artiesten bevestigd: R.E.M., Lenny Kravitz, Keane, Jamie Cullum, Queens of The Stone Age, Nine Inch Nails, Ozark Henry, Interpol en The Tears.
Een van de afsluiters van het festival is Lenny Kravitz. Zijn zwoele en krachtige funky rock muziek komt in het Goffertpark volkomen tot zijn recht. Met songs van zijn laatste cd Baptism en klassiekers als Let Love Rule en Are You Gonna Go My Way laat Kravitz het Goffertpark 26 juni gegarandeerd rocken. R.E.M. bestormt al sinds begin jaren tachtig de internationale hitlijsten met hits als Its The End Of The World as We Know It (And I Feel Fine), The One I Love, Shiny Happy People en Losing My Religion en ook het nieuwe album Around The Sun is weer goed ontvangen. Onlangs gaven Michael Stipe, Peter Buck en Mike Mills nog een uitverkocht concert in ons land maar nog maar 1 Nederlands festival had eerder de eer om R.E.M. te ontvangen en dat was Pinkpop. Dat je geen gitarist nodig hebt om toch hele mooie muziek te maken, bewijst Keane. In slechts 1 jaar tijd zijn Tim Rice-Oxley, Tom Chaplin en Richard Hughes wereldberoemd geworden. Het nu al legendarische album Hope and Fears is in eigen land al drie keer platina. Ook live verdient het drietal zeker een bekroning. Jamie Cullum brengt weer hele andere muziek naar Rockin Park. In de tentstage zal Cullum laten zien dat jazz heel goed past op een popfestival. Zijn muziek met blues, jazz en ook popinvloeden is in korte tijd erg populair geworden. Van jazz naar hardrock want ook Queens of The Stone Age ontbreken niet op Rockin Park. In februari waren ze nog even in ons land voordat hun tournee wegens ziekte werd onderbroken. Deze week komt het nieuwe album van de band uit. En dan is er nog de industrial rock van de Nine Inch Nails, de prachtige muziek van onze zuiderbuur Ozark Henry en niet te vergeten Interpol en The Tears! Al met al een festival om nu al trots op te zijn. Aanstaande vrijdag begint de kaartverkoop bij de reguliere voorverkoopadressen.

Yorin FM presents
Rockin Park
zondag 26 juni 2005
Goffertpark - Nijmegen
Entree: EUR 59 (excl. servicekosten)
Aanvang: 12.00 uur (Deuren open: 11.00 uur)

Kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVVs en GWKs, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen. Noot aan de redactie (