2e persbericht van zondag 26 juni 2005

Eindhoven 26-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man loopt steekwonden op

Op het Stratumseind is zondag rond 4.00 uur een 26-jarige man uit Eindhoven gewond geraakt. Hij had onenigheid met een onbekende man. Deze pakte plotseling een mes en stak de 26-jarige man in zijn arm en been. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling aan zijn verwondingen. Hier werden de wonden gehecht. De politie onderzoekt het gebeurde.

Eindhoven: Onder invloed

Op het Stationsplein is zondag rond 1.45 uur een 34-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de man zonder verlichting rijden en controleerde hem. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een alcoholpromillage van 1,70 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist betrokken bij aanrijding

Op de Edisonstraat is zondag rond 1.10 uur een 45-jarige automobilist uit Oirschot aangehouden. De man was betrokken bij een aanrijding op de Edisonstraat. Het bleek dat hij behoorlijk gedronken had. Bij hem werd een promillage van bijna 2,40 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Automobilist botst na achtervolging op geparkeerde auto

Op de Doelenstraat is na een achtervolging zondagochtend rond 00.30 uur een 50-jarige automobilist uit Best aangehouden. De politie zag de man op de Boutenslaan door rood rijden en ging achter de auto aan. De automobilist reed slingerend over de weg. Bij de kruising Limburglaan Beemdlaan moest de bestuurder stoppen voor een verkeerslicht. Toen de politie de man wilde controleren zette hij zijn auto in zijn achteruit en ging er met hoge snelheid vandoor richting Hastelweg. De politie zette de achtervolging in. Uiteindelijk kon de man op de Doelenstraat aangehouden worden. Hij botste hier op een geparkeerde auto, die vervolgens weer tegen een andere geparkeerde auto werd geduwd. De man wilde op geen enkele manier meewerken aan een alcoholonderzoek. Zijn auto werd in beslag genomen voor verder onderzoek. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte van vernieling ruit aangehouden

Op de Kasteel Traverse is zondag rond 5.00 uur een 22-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een reclamezuil. De man is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man gewond bij poging diefstal fiets

Op de Wiel is zaterdagavond rond 19.00 uur een 57-jarige man uit Helmond door drie onbekenden aangesproken die zijn fiets wilden hebben. De man wilde net zijn fiets afsluiten toen hij werd aangesproken. Vervolgens werd de man beetgepakt en omver geduwd. Als een kennis van het slachtoffer aan komt lopen rennen de daders weg. De man liep door de val verwondingen aan zijn elleboog en knie op.

Helmond: Bekeurd voor vissen zonder vergunning

Bij een vijver aan de Vondellaan zijn zaterdag rond 18.45 uur twee Helmonders van 16 en 21 jaar aangehouden. Zij werden betrapt op het vissen in de eerdergenoemde vijver terwijl dit verboden is. Ook konden zij zich niet legitimeren. Beiden mochten na verhoor op het politiebureau met twee bekeuringen van in totaal 80 euro naar huis. Hun vishengels werden in beslag genomen. Het duo bleek namelijk al diverse keren te zijn bekeurd voor het vissen in deze vijver.

Helmond: Aanhoudingen na graffiti spuiten

Op de Smalstraat zijn zaterdag rond 16.15 uur twee jongens van 16 jaar uit Helmond aangehouden. Zij zouden eerder die middag op het dak van een bedrijfspand aan de Smalstraat graffiti hebben gespoten. Het duo is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bakel: Snelheidscontrole

Op de Gemertseweg is zondag tussen 11.20 en 13.05 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 527 gecontroleerde voertuigen reden 50 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 97 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.

Bergeijk: Dronken automobilist belandt met auto in sloot

In een bosperceel aan de Waterlaat is zaterdagavond rond 21.00 uur een 57-jarige automobilist uit Bladel met zijn auto in een sloot terechtgekomen. De man had behoorlijk gedronken. Bij hem werd een alcoholpromillage van 2,50 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs afgeven en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Automobiliste met teveel drank op moet rijbewijs inleveren

Op de Terraweg is zaterdag rond 23.50 uur een 27-jarige automobiliste uit Veldhoven aangehouden. De vrouw had teveel gedronken. Bij haar werd een promillage van 1,80 gemeten. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren en tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Aanhouding na vernieling

In een horecagelegenheid aan het Capucijnerplein is zaterdag rond 23.40 uur een 30-jarige man uit Budel aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding tegen de rijdende auto van een 24-jarige man uit Budel-Schoot hebben geschopt. Dit gebeurde op het Capucijnerplein. In de auto ontstond een deuk. De verdachte is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Automobiliste met teveel drank op

Op de Wilhelminalaan is zondag rond 2.35 uur een 22-jarige automobiliste uit Eersel aangehouden. De vrouw had teveel gedronken. Bij haar werd een promillage van bijna 1,65 gemeten. Ze moet haar rijbewijs inleveren bij de politie en tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Son: Auto tegen lantaarnpaal

Op de Bestseweg is zaterdag rond 16.50 uur een 58-jarige automobiliste uit Nuenen door nog onbekende oorzaak de controle over haar voertuig verloren en tegen een lantaarnpaal gebotst. De vrouw is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Sterksel: Insluiper slaat slag terwijl bewoonster afgeleid wordt

Een insluipster heeft zaterdagmiddag tussen 16.15 en 16.45 uur uit een woning aan het Peelven sieraden weggenomen. Dit gebeurde toen de bewoonster van het pand werd aangesproken door twee mannen die met een auto het erf opgereden kwamen en uitstapten. Toen de vrouw even later in de richting van haar woning liep zag ze een onbekende vrouw uit haar huis komen. Deze vrouw liep naar de auto waarmee de mannen waren gekomen. De auto reed vervolgens met hoge snelheid weg richting Albertlaan.

Valkenswaard: Automobiliste botst tegen lantaarnpaal

Op de Amundsenstraat is zondag rond 2.00 uur een 54-jarige automobiliste uit Valkenswaard de controle over haar voertuig verloren en tegen een lantaarnpaal gebotst. De politie had het vermoeden dat de vrouw had gedronken. Het lukte echter niet om een alcoholtest af te nemen, waarop een bloedproef bij de vrouw is gedaan. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Inbraak in school

In een school aan de Van Aelstlaan is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De dader kwam binnen via een raam. Weggenomen werden een nog onbekend aantal beeldschermen.

Vessem: Auto gestolen na inbraak in woning

In een woning aan de Nachtegaallaan is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De dader brak een bovenlicht aan de voorkant van het pand open om binnen te komen. Weggenomen werden een paar honderd euro en de autosleutels. Vervolgens werd vanaf de inrit een zwarte Audi A6 Quattro TDI met het kenteken 17-RG-PN gestolen.