Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 26 juni 2005

Verontreiniging oppervlakte water Kade

STEENBERGEN Bij de politie kwam een melding binnen dat er door een defect aan een boot olie werd weggepompt in het oppervlaktewater bij de Kade. Het Waterschap heeft geregeld dat de olie vanuit het oppervlaktewater werd weggepompt

Auto-inbrekers actief

BERGEN OP ZOOM In een auto die geparkeerd stond op de Balsedreef werd zaterdag op zondag ingebroken, er werd een autoradio/cd-speler ontvreemd. Bij een auto die geparkeerd stond in de parkeergarage aan de Lindebaan werd een ruit stukgeslagen. De kofferbak en een portier raakten hierdoor beschadigd door glas van de stukgeslagen ruit. Uit de auto werd een autoradio/cd-speler ontvreemd. Bij een andere auto die geparkeerd stond aan de Lindebaan werd een autoradio-cdspeler. Ook uit een auto die geparkeerd stond op de Iepstraat werd een autoradio/cd-speler weggehaald.

Omstanders houden veelpleger aan

BERGENOP ZOOM Zaterdagmiddag rond 16.15 uur nam een 38-jarige man een DVD-speler mee uit een drogisterij uit aan de St. Josephstraat. Een medewerkster van de winkel ging luid roepend achter de man aan, die op een fiets probeerde weg te komen. Door het roepen werden enkele omstanders geattendeerd op de man. Een 37-jarige man uit Bergen op Zoom zag de verdachte op de fiets aankomen en gaf hem een duw. Hierdoor kwam de man met de fiets ten val tegen een gestalde fiets. Een klein kind kwam onder de vallende fietsen terecht, maar bleek ongedeerd te zijn. De voorbijganger ontfermde zich over het kind waardoor de verdachte de kans schoon zag om opnieuw er vandoor te gaan. Een winkelier stak zijn voet uit zodat de winkeldief viel. De eerste omstander was inmiddels er weer bij gekomen en ging bovenop hem zitten, samen met een andere omstander om te voorkomen dat de verdachte er vandoor zou gaan. De politie was binnen enkele minuten ter plaatse en kon de verdachte van de omstanders overnemen. De man werd aangehouden en bleek een veelpleger te zijn. Het beleid van justitie en politie is dat veelplegers in voorlopige hechtenis moeten blijven tot hun zaak voorkomt bij de rechter.

Zakkenrollers actief

ROOSENDAAL Bij de politie hebben vijf personen aangifte gedaan van diefstal van hun portemonnee uit een tas. De portemonnees zouden zijn gerold op de Nieuwe Markt.
handtas gerold.

Diefstal uit auto

ROOSENDAAL Bij een auto die geparkeerd stond op de Amethistdijk in Roosendaal werden een headset voor de mobiele telefoon en een autoradio ontvreemd.

Politie houdt man aan na huiselijk geweld

NISPEN Op de Essenseweg werd een 72-jarige man door zijn stiefzoon geslagen met een integraalhelm. De man kon de slagen afweren met zijn linkerarm waarbij hij verwondingen aan zijn arm opliep. De aanleiding van de ruzie ligt in de privésfeer. De politie heeft de stiefzoon aangehouden.

Auteur: Manon Erkens