Ingezonden persbericht

Wouw, 6 juni 2005

Lezing over Franse orgelromantiek In den Wouwdfluit met aansluitend Orgelconcert in de Lambertuskerk op 26 juni door Eric Koevoets, organist Antoniuskerk Dordrecht.

Op zondag 26 juni geeft organist Eric Koevoets om 14.30 een lezing over Franse orgelromantiek. Aansluitend speelt deze organist van de Antoniuskerk te Dordrecht zijn Orgelconcert in de Lambertuskerk te Wouw. De zaal gaat open om 14.00 uur voor het kopje koffie met het Wouwdfluitkoekje. Kerk open om 15.30 uur.

De lezing gaat over verval en tekenen van nieuwe opbloei in de Franse orgelkunst in de 19e eeuw. De grote orgelbouwer Aristide Cavaillé-Coll wordt besproken, de grote betekenis van César Franck en vervolgens de orgelsymfonieën en hun uitvoeringspraktijk. Daarna lopen we naar de kerk voor het klassieke orgelprogramma van Koevoets.

Eric Koevoets werd in 1967 te Rotterdam geboren en studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel bij Jet Dubbeldam (Uitvoerend en Docerend Musicus).

Piano studeerde hij bij Frans van Hoek en Koordirectie bij Barend Schuurman.

In 1991 studeerde hij af voor piano en orgel.

Bij de bekende Arie J.Keijzer volgde hij Improvisatielessen.

In 1992 behaalde hij de bevoegdheid als Kerkmusicus. Eric Koevoets geeft vele concerten en is ook als begeleider actief. Hij componeerde diverse werken waar onder koormuziek, verschillende composities voor sopraan en orgel en verder piano- en orgelwerken. Hij is als dirigent- organist verbonden aan de Antoniuskerk te Dordrecht. Daarnaast is hij dirigent van het Zevenbergs Vocaal Ensemble en dirigeert hij het Vocaal Ensemble Distinto. Tevens is hij piano- en orgeldocent aan Muziekonderwijscentrum Dubbelsteijn te Dordrecht.

Hij bracht de volgende CD's uit onder het label Swell Recording:

Mors et Vita muziek van Andriessen, Vierne, Deden Koevoets en Franck.

And I saw a newe heaven muziek van Vierne Dupré Boulanger Strategier m.m.v. de sopraan Jenny Halsema.

César Franck complete orgelwerken.

De komende jaren gaat Eric Koevoets werken aan de opname van alle Bach werken voor orgel.

Programma orgelconcert in de kerk:

Toccata in F, Buxtehude

Paduana Lachrimae, Sweelinck

Pastorella in F en Koraalbewerking Ach bleibe bei uns, Bach

Sonata V Carl Philippe Emanuel Bach

Preludium en Fuga in G Bach.

Entreeprijs ¤ 8,00 voor de lezing In den Wouwdfluit en het orgelconcert in de kerk.



Ingezonden persbericht