Gemeente Driebergen

Vrijdag 24 juni: gemeente Driebergen-Rijsenburg en Creon Vastgoed ondertekenen overeenkomst Tirub

Start bouwproject op de eerste inbreidingslocatie

Op vrijdag 24 juni 2005 om 10.30 uur vindt op de Buitenplaats Sparrendaal, Hoofdstraat 89 te Driebergen-Rijsenburg de ondertekening plaats van de samenwerkingsovereenkomst en de exploitatieovereenkomst tussen de gemeente en Creon Vastgoed bv uit Deventer. Met het ondertekenen van beide overeenkomsten wordt een start gegeven aan de realisatie van woningbouw op het voormalige Tirub-terrein aan de Sportlaan te Driebergen.

Het terrein waar vroeger de Tirub Rubber Fabriek stond, ligt al enige tijd braak. Na faillissement van het bedrijf Tirub in 2001 werd de locatie verkocht aan projectontwikkelaar Creon Vastgoed. Deze heeft voor het terrein een woningbouwproject ontwikkeld. De Tirublocatie is één van de locaties die destijds in de Nota Inbreidingslocaties is opgenomen. Voor de herontwikkeling van het terrein heeft het college een aantal randvoorwaarden gesteld die in de verdere uitwerking van de plannen zijn opgenomen. Eén van deze randvoorwaarden was, conform de Nota Wonen, minimaal 40% van de woningen in de goedkope sector te bouwen.

Creon Vastgoed heeft een plan ontwikkeld dat aan de gestelde randvoorwaarden voldoet. Het stedenbouwkundige plan voorziet in de realisatie van 30 woningen waarvan 16 twee-onder-een-kapwoningen en 14 appartementen voor verschillende doelgroepen in een appartementencomplex. De specifieke kapvormen en de gemetselde gevels benadrukken de ingetogen eigentijdse architectuur.

Aandachtspunt in de ontwikkeling is de aanzienlijke bodemvervuiling op het terrein. Hiervoor is een saneringsplan opgesteld dat momenteel bij de provincie ter beoordeling ligt. Het goedkeuringsbesluit hierover wordt binnenkort verwacht.

Voor de locatie is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Parallel aan het bestemmingsplantraject zal een vrijstellingstraject met gebruikelijke inspraakmogelijkheden) worden doorlopen zodat zo spoedig mogelijk met de bouw kan worden gestart.

De verkoopprijzen zijn op dit moment nog niet bekend. Verwacht wordt dat de appartementen tussen de 150.000 en 200.000 euro zullen moeten gaan kosten. De verkoopprijzen van de twee-onder-een-kapwoningen zullen naar verwachting tussen de 300.000 en 350.000 bedragen.

Creon Vastgoed zal, als alles volgens planning verloopt, einde van dit jaar nog starten met de verkoop van de woningen. Indien u van de verkoopprocedure op de hoogte wilt blijven kunt u zich aanmelden door uw naam en adres te mailen naar i.bentert@creonvastgoed.nl of telefonisch via 0570-690939. Tenslotte geeft de site van Creon Vastgoed www.creonvastgoed.nl nog informatie over dit project.
---

Gemeente Driebergen-Rijsenburg