Gemeente Hulst


Persbericht - 22.06.2005

De Schakel bijna gereed

In september 2004 werd gestart met de nieuwbouw van basisschool De Schakel te Vogelwaarde. Voor aanvang van de werken werd reeds een deel van het oude schoolgebouw gesloopt. Daarmee werden er ter plaatse een aantal noodlokalen geplaatst.

De werkzaamheden zijn zoals gepland verlopen. De technische oplevering van het gebouw vond plaats op 14 juni 2005. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het schoonmaken en de inrichting van het gebouw. De verhuizing vindt stapsgewijs plaats.

Op zaterdag 9 juli wordt het resterende deel van het oude gebouw ontruimd. In de daaropvolgende week wordt gestart met de sloop ervan. De sloop gebeurt in 2 delen:

- voor de bouwvakvakantie: week 28 en 29

- na de bouwvakvakantie: week 33 en 34.

Het speelplein van de peuterspeelzaal is reeds bestraat. Ook de bestrating aan de zijkanten van de nieuwbouw is reeds voltooid. Na de sloopwerkzaamheden wordt het resterende deel van de bestrating aangebracht. Eind augustus wordt ter plaatse de beplanting aangelegd.

Bij de start van het nieuwe schooljaar 2005 / 2006 kunnen zowel de leerlingen van de basisschool als de peuters hun intrek nemen in het nieuwe gebouw.
Omdat er voor de leerlingen van de basisschool in de eerste weken van het nieuwe schooljaar nog geen speelplaats beschikbaar is, wordt daarvoor tijdelijk het parkeerterrein bij de school ingericht.

De officiële opening van de nieuwe school is gepland in het najaar 2005.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl