Provincie Zeeland


Minister Peijs opent de tweede brug te Bruinisse

De Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat en aannemers realiseerden over de Grevelingensluis bij Bruinisse een bypass met een rolbrug voor het wegverkeer over Rijksweg N59 op Schouwen-Duiveland. Minister van Verkeer en Waterstaat, mevrouw K.M.H. Peijs en gedeputeerde A.J.G. Poppelaars zullen op 25 juni 2005 om 11.30 uur de officiële openingshandeling verrichten. De dagelijkse files in de zomer behoren dan voorgoed tot het verleden.

Al vele jaren zorgt de kruising van het wegverkeer en scheepvaart bij de Grevelingensluis bij Bruinisse in de zomer voor lange files en onveilige situaties, zowel op de weg als op het water. Per dag rijden er op zomerse piekdagen ruim 20.000 voertuigen over de N59. Dan gaan er per dag ook vele honderden plezierjachten door de sluis. Voor het in - of uitvaren staat de brug per keer zo'n 15 minuten open. Met de gerealiseerde bypass en tweede brug over de sluis kan het weg - en scheepvaartverkeer onafhankelijk van elkaar en non-stop worden afgewikkeld.

Belangstellenden uit de gemeente Schouwen-Duiveland en met name uit de kern Bruinisse zijn van harte welkom om getuige te zijn bij de officiële opening. Zij worden uitgenodigd de opening vanaf de westzijde van de sluis (de kant van Bruinisse) bij te wonen. De belangstellenden worden vanaf 11.00 uur onthaald met koffie, te verkrijgen in de opgestelde partytenten.

In verband met de organisatie van de officiële opening zal de ventweg bij de sluis vanaf de Havendijk tot het parkeerterrein tussen 9.00 uur en 15.00 uur worden afgesloten voor alle verkeer.

22 juni 2005, H. Blok, 0118-631392, nr. 78