Lekstroom, 13.45 uur

Utrecht 22-06-2005 - Nieuwsbericht district Lekstroom

Inval coffeeshop

NIEUWEGEIN Dinsdagavond 21 juni heeft de politie in het kader van een lopend onderzoek een pand aan de Hildo Kropstraat ontruimd en doorzocht. De aanleiding van het onderzoek was eerdere informatie dat het pand mogelijk in gebruik was als illegale coffeeshop.

Omstreeks 21.30 uur viel de politie een pand binnen, waar zij 13 (jonge)mannen aantrof. De aanwezigen, in de leeftijd van 16 tot 34 jaar, zijn woonachtig in Houten, Nieuwegein, Utrecht en Maarsbergen. Zeven aanwezigen waren minderjarig en bij drie van hen werd softdrugs aangetroffen. Alle verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De ouders van de minderjarigen zijn in kennis gesteld en hebben hen weer opgehaald van het politiebureau.

Bij één van de verdachten, een 34-jarige IJsselsteiner, werd een groot geld bedrag aangetroffen. Een 14e verdachte (28-jarige Utrechter) meldde zich uit eigen beweging. Ook hij werd aangehouden. De 34-jarige en 28-jarige man zijn ingesloten.

Bij het doorzoeken van het pand, waarbij onder meer speurhonden werden ingezet, werd een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen.

Op basis van het overtreden van de Opiumwet heeft de burgemeester bestuursdwang toegepast en het pand gesloten. De gebruiker(s) van het pand ontvangen hierover een aanschrijving. Zij kunnen hiertegen bezwaar maken bij de burgemeester. De komende maanden blijft het pand in ieder geval gesloten. Als het pand weer wordt geopend, moet het gebruik voldoen aan de wettelijke voorschriften. Deze actie sluit aan bij het project Hildo Kropstraat e.o., waarbij politie en gemeente, samen met bewoners en ondernemers, de veiligheid en leefbaarheid in de wijk willen verbeteren.

De politie zet het onderzoek voort.