Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 juni 2005

Aanrijding met letsel

Bestuurder scooter raakt gewond na aanrijding met personenauto

Enschede

Dinsdagmiddag 21 juni reed een 33-jarige automobiliste uit Hengelo omstreeks 14.20 uur over de Varviksingel in Enschede. Zij sloeg linksaf de Brinkstraat in en verleende hierbij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende scooter, bestuurd door een 16-jarige jongen uit Enschede. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De 16-jarige jongen had geen zichtbaar letsel maar werd voor alle zekerheid voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-076928)

Rijbewijs ingevorderd

Automobilist blijkt zodanig onder invloed van alcohol te verkeren, dat hij zijn rijbewijs moet inleveren

Enschede

Politieagenten controleerden dinsdag 21 juni omstreeks 23.00 uur op de Knalhutteweg in Enschede een 43-jarige automobilist uit het Duitse Vreden. Omdat de man onder invloed van alcohol verkeerde, hielden de agenten hem aan. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,47 promille. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (05-077189)

Verkeersongeval

Betrokken voertuigen worden verplaatst teneinde verdere opstopping te voorkomen

Westerhaar

Dinsdag 21 juni vond omstreeks 16.50 uur een aanrijding plaats tussen een trekker plus oplegger en een vrachtauto plus aanhangwagen op de N36 in Westerhaar. Beide voertuigen kwamen elkaar tegemoet. De bestuurder van de vrachtwagen plus oplegger, een 20-jarige man uit Vriezenveen, hield niet voldoende rechts waardoor beide voertuigen elkaar op de linkerflank raakten. De trekker plus oplegger werd bestuurd door een 57-jarige man uit Punthorst. De 20-jarige chauffeur had zijn vrachtauto uit veiligheidsoverwegingen iets verder op het Smokkelpad geparkeerd en was door een getuige weer naar de plek van de aanrijding gebracht. Omdat de trekker plus oplegger voor veel opstopping op de N36 leidde, werd deze even later door de 57-jarige chauffeur naar de Garstweg verplaatst. De 57-jarige man had een lichte verwonding aan zijn hoofd opgelopen en werd ter plekke door ambulancepersoneel behandeld. Achter beide voertuigen reden meerdere personenauto's. Zeven van deze auto's raakten door rondvliegend glas licht beschadigd. (05-077062)

Meisje onzedelijk betast

Politie is bezig met een onderzoek en roept getuigen op zich te melden

Haaksbergen

Dinsdagavond 21 juni fietste een 9-jarig meisje uit Haaksbergen op het fietspad nabij een speelplaats aan de Boterbloem in Haaksbergen toen een jongen naast haar kwam fietsen. De jongen fietste zodanig dicht naast het meisje, dat zij van haar fiets viel. De jongen heeft het meisje onzedelijk betast en reed vervolgens op zijn fiets weg. Het gaat om een blanke jongen van 14 à 15 jaar. Hij droeg een lange broek en fietste op een zwarte dames(oma-)fiets. De politie is bezig met een onderzoek en is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Zedenzaken van Zuid-Twente via het nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (05-077122)

Man beledigt agenten

Politie houdt de verdachte aan

Markelo

Dinsdagmorgen 21 juni waren politieagenten op de Goorseweg in Markelo bezig met een verkeerscontrole. Op een gegeven naderde een man op een fiets. De man schold de agenten uit, waarop de agenten hem omstreeks 11.30 uur wegens belediging aanhielden. De verdachte is na verhoor heengezonden met een transactie van E 120,-. (05-076824)

Algemene verkeerscontrole

In het kader van de verkeersveiligheid houdt de politie op diverse locaties controles

Oldenzaal

Dinsdag 21 juni hield de politie op diverse locaties in Oldenzaal controles in het kader van de verkeersveiligheid. In totaal werden 39 processen-verbaal opgemaakt.

Van 07.30 tot 09.00 uur werd gecontroleerd aan de Schipleidelaan en werden de volgende processen-verbaal opgemaakt: . 14x niet dragen van de gordel . 4x overschrijding maximum snelheid . 1x defecte uitlaat
. 1x voeren van mistverlichting

Van 10.30 tot 11.45 uur werd gecontroleerd aan de Kalheupinklaan: . 8x overschrijding maximum snelheid

Bij een controle aan de Burgemeester Wallerstraat van 13.00 tot 13.45 uur werden geen verkeersovertredingen gesignaleerd.

Van 14.50 tot 15.50 uur controleerden politieagenten op de Ossenmaatstraat: . 7x overschrijding maximum snelheid . 4x niet dragen van de gordel

Aanhouding na mishandeling

Politie houdt verdachte aan nadat deze geprobeerd had een kindje uit een kinderzitje van een fiets te trekken

Hengelo

Dinsdagavond 21 juni kwam rond 21.00 uur een melding binnen van een vechtpartij aan de Brahmstraat in Hengelo. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar een 25-jarige vrouw uit Hengelo, die hen het volgende vertelde. Zij stond die avond samen met haar moeder en 2-jarige zoontje op de Brahmstraat alwaar zij woont. Zij was op de fiets en had haar 2-jarige zoontje in een kinderzitje achter op de fiets. Plotseling kwam een man aanlopen en begon zonder enige aanleiding tegen haar zoontje te schreeuwen. Hij greep het kindje vast en probeerde het uit het zitje te trekken. Het jongetje zat echter met riempjes vast. De moeder van de 25-jarige vrouw begon tegen de man te schelden, waarna hij vertrok. De 28-jarige vader van het kindje, die vermoedelijk het e.e.a. had gezien, kwam naar buiten en liep achter de man aan. Over en weer vielen de nodige klappen. De verdachte, een 20-jarige man uit Hengelo, was vervolgens in een woning aan de Brahmstraat naar binnengegaan en werd even later door de politie aangehouden. De 20-jarige man verblijft illegaal in Nederland en kwam wel vaker in een van de woningen aan de Brahmstraat. Hij is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Het 2-jarige jongetje liep geen letsel op maar had een paar striemen in de hals doordat de verdachte aan zijn t-shirtje had getrokken. (05-077124)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --