ABN AMRO

Amsterdam, 21 juni 2005

ABN AMRO wijzigt interne structuur: Meer huisbank

ABN AMRO Nederland verbetert per 1 januari 2006 haar interne organisatiestructuur. De bank verwacht hierdoor haar klanten beter te kunnen bedienen. Er komt een nieuwe organisatie met twee onderdelen: één voor particuliere en één voor zakelijke relaties. Op dit moment worden het MKB en de grootzakelijke klanten vanuit verschillende onderdelen bediend. Dit geldt ook voor de particuliere klanten en de Preferred Banking klanten. De structuurwijziging kost geen arbeidsplaatsen. Circa 200 van de in totaal 3000 leidinggevenden krijgen een andere functie.

De nieuwe structuur sluit aan bij de behoefte van de klant aan een hoogwaardige adviescapaciteit dicht bij huis. Als gevolg van de nieuwe organisatie zullen er meer bankiers beschikbaar zijn per district. Bovendien wordt er per district een directeur zakelijk en een directeur particulier benoemd. Deze versterking van de adviescapaciteit komt bovenop de reeds aangekondigde werving van 150 financieel adviseurs en 100 vestigingsmedewerkers.

ABN AMRO verwacht met de interne organisatiewijziging nog beter invulling te kunnen geven aan haar doelstelling: huisbankier worden voor al haar klanten.

Perscontacten:
Telefoon: (020) 628 8900


---- --