Barco


Barco en Siemens België partners in het domein van netwerk- en visualisatiesystemen voor controlecentra Kuurne, België 21 Juni 2005 Barco en Siemens België gaan hun technologieën en productengammas in het domein van visualiatie en distributed video switching bundelen. Bedoeling van deze samenwerking is de OTN-netwerkoplossing (Open Transport Network) van Siemens Communications en de toonaangevende streaming video-technologie van Barco moeiteloos te integreren in kant-en-klare oplossingen voor controlecentra de klok rond betrokken bij kritische missies.

Barco is wereldwijd de toonaangevende expert in visualiseringsoplossingen voor verkeers-, bewakings-, commando- en controlecentra. De oplossingen van Barco zorgen ervoor dat operatoren in commando- en controlecentra van politie, brandweer en andere organisaties kritische informatie te zien krijgen. Kaarten met posities en alternatieve routes en videobeelden van evenementen worden voor alle operationele medewerkers weergegeven op een scherm. Bepaalde situaties worden in real time vanuit het veld naar de leiding in gemeenschappelijke (centrale) commandocentra doorgestuurd zodat alle betrokkenen op de hoogte blijven.

Open Transport Network (OTN) is een unieke oplossing die alle perifere apparatuur voor voice, data, LAN, video, enz. integreert in één enkel snel en betrouwbaar netwerk en dit over zeer lange afstanden. Een Open Transport Network is opgebouwd uit knooppunten die door een dubbele glasvezelring met elkaar verbonden zijn. De knooppunten vormen de eenheden waarop alle apparatuur wordt aangesloten (telefoontoestellen, cameras, displays, enz.). De afstand tussen de knopen kan variëren tot max. 120 km, wat het OTN ideaal maakt voor toepassingsgebieden die grote oppervlakten bestrijken, zoals olievelden, spoorweg/metrolijnen, mijnen, om er maar enkele te noemen, en die een uitgebreid gamma van besturings-, bewakings- en waarschuwingssystemen gebruiken, gaande van gesofisticeerde sensors tot videobewaking.

OTN werd ontwikkeld bij Siemens Communications in Herentals (België). Tien jaar later heeft het de wereldmarkt veroverd en beschikt het over belangrijke referenties in Amerika, Europa en Azië. Eén van de recentste successen in België is het WAN (Wide Area Network) van Belgocontrol, het bedrijf dat al het luchtverkeer in het Belgische en Luxemburgse luchtruim controleert. Dankzij OTN zijn de zeven belangrijkste luchthavens en twee radarstations nu onderling verbonden d.m.v. één netwerk waarlangs alle soorten informatie (voice, data, video) kunnen verstuurd worden.

Het doel van deze samenwerking is het OTN en de toonaangevende streaming video-technologie van Barco moeiteloos te integreren in kant-en-klare oplossingen voor controlekamers op luchthavens, in metro- en spoorwegnetten, in tunnels en bij andere grootschalige activiteiten.

Eén element van deze geïntegreerde oplossing is de streaming video-kaart van Barco: het is de eerste hardware decoder die in een videowandsturing geïntegreerd is. Ze werd ontworpen om digitale streaming video-signalen (MPEG2, MPEG4, Wavelets, MJPEG) op een universele manier te decoderen en in een volledig geïntegreerde visualiseringsoplossing samen te brengen. Haar design biedt een ongeëvenaarde capaciteit bij het gelijktijdig in real time verwerken van grote hoeveelheden streaming video-signalen met een minimale latentie.

De MVIDIP-module (Multiplexed video over IP) van Siemens vormt een ander sleutelelement in de integratie van OTN en Barco. De Ethernet-module kan tot 60 digitale videostromen in MPEG-formaat over het OTN-netwerk sturen. De stromen worden vervolgens gedecodeerd door de streaming video-kaarten van Barco, die rechtstreeks met het OTN-netwerk verbonden zijn.

Tenslotte worden ze d.m.v. wandmanagementsoftware van Barco op een geordende manier en kristalhelder op een videowand van Barco weergegeven.

Het systeem maakt tussenliggende digitaal/analoog-omzettingen overbodig, wat zorgt voor een enorme verbetering van de kwaliteit van de beelden evenals van de snelheid waarmee deze verstuurd worden.

Deze integratie biedt de klanten toegevoerde waarde, omdat ze zorgt voor een totaaloplossing met meer functies voor minder geld. Beide ondernemingen beschikken over een wereldwijde organisatie die deze systemen kan installeren en onderhouden. De oplossingen zijn ontworpen voor een moeiteloze integratie en flexibele installatie. Het gebruik van industriestandaarden garandeert een voortdurende compatibiliteit met het oog op de toekomstige ontwikkeling van de huidige technologieën.

Wim D'Hooghe, Hoofd van de OTN Business Unit binnen Siemens Communications België legt uit: "De OTN-productlijn is wereldwijd het nummer 1 in verschillende sectoren, waaronder transport, olie, gas en mijnbouw. De digitale interfacing met videowanden van Barco, biedt de klanten aanzienlijke voordelen qua prijs en performantie. Zo kunnen wij onze leiderspositie in onze marktsegmenten handhaven en tegelijk een vaste voet aan de grond krijgen in andere sectoren, waaronder stadsnetwerken, openbare nutsbedrijven, enz.".

Bruno Daissormont, International Sales Manager Barco Control Rooms: "De huidige overeenkomst combineert de ultieme visualiseringskracht en de allernieuwste hardware- en softwareoplossingen van Barco met de innoverende technologie van OTN in een geïntegreerde totaaloplossing voor de klanten. Beelden afkomstig van op het OTN-netwerk aangesloten cameras kunnen in alle mogelijke afmetingen en met verschillende lay-out samen met om het even welke andere gegevens op een videowand van Barco weergegeven worden. Gedaan met het omzetten van analoge en digitale signalen en dus ook met vertragingen: de klanten krijgen zo de beste oplossing op de markt, nl. pure kwaliteit."

Over Siemens Communications
Siemens Communications is één van de grootste spelers op de globale telecommunicatiemarkt. Het is de enige leverancier die zijn klanten een volledig productenpakket kan aanbieden, gaande van toestellen voor eindgebruikers tot complexe netwerkinfrastructuren voor bedrijven en operators en alle bijhorende diensten. Siemens Communications is wereldleider op het gebied van innoverende convergentietechnologieën, producten en diensten voor draadloze, vaste en bedrijfsnetwerken. Het is de grootste divisie van de Siemens Groep. Siemens Communications is actief in meer dan 160 landen, biedt werk aan 60 000 mensen en noteerde in het boekjaar 2004 (afgesloten op 30 september) een omzet van zowat 18 miljard euro.
Voor meer informatie over Siemens Communications, surf naar http://www.siemens.com/communications

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, België, biedt visualisatie- en display-oplossingen voor professionele markten. Barco ontwerpt en ontwikkelt oplossingen voor grootschermvisualisatie, display-oplossingen voor levenskritische toepassingen en systemen voor visuele inspectie. Barco is wereldwijd actief en heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, R&D en Productie in Europa, Noord-Amerika en Azië Pacific. Barco staat genoteerd op Euronext Brussel en maakt deel uit van de BEL 20 en de Next 150 Indexes (Euronext: BAR; Reuters: BARBt.BR; Bloomberg: BAR BB). Meer informatie over Barco vind je op http://www.barco.com

Contacts

Kirsten Vanhees
Marketing Communications Coordinator

Phone:+32 56 368980
kirsten.vanhees@barco.com