AutoRai

Print

Lexus opent zesde dealerbedrijf: Lexus Sittard

(21-6-2005)
Mengelers Groep in Sittard maakt per 17 juni deel van uit van de exclusieve Lexus-dealerorganisatie. De kersverse Lexus dealer bedient de regio Limburg.
Met hun superieure service en de toonaangevende Lexus modellen ziet de toekomst voor de nieuwe dealer er heel goed uit. Lexus Sittard is het zesde Lexus dealerbedrijf van Nederland.

"De benoeming tot Lexus dealer is de kroon op het werk van de familie Mengelers", aldus de nieuw aangestelde directeur van Lexus Sittard, Bert Schurgers. "Het bedrijf is al veertig jaar Toyota dealer en daarmee de oudste Toyota dealer van Nederland. Lexus werd in 1990 in Nederland geïntroduceerd en toen waren er vijf dealers. Nu, na vijftien jaar, zijn wij de eerste nieuwe dealer. Het rayon dat we bestrijken is de regio Limburg. In ons 5 jaar geleden nieuw gebouwde pand hebben we vijfhonderd vierkante meter showroomoppervlakte speciaal voor Lexus gereserveerd. Dit separate deel wordt extra stijlvol aangekleed, want bij een topmerk als Lexus hoort een exclusieve uitstraling. Op 17 juni zijn we officieel geopend en dat hebben we volgens goede Lexus-tradities gevierd: stijlvol en tot in de puntjes geregeld."

Superieur
De Lexus-modellen kenmerken zich al jaren door hun superieure kwaliteit en ongekende betrouwbaarheid. Schurgers: "Daar hoort een superieure behandeling en service bij. Ik geef een voorbeeld: de Lexus-rijder heeft bij een onderhoudsbeurt of andere werkzaamheden aan zijn auto recht op de gratis haal- en brengservice. Hierbij wordt de Lexus thuis, of desgewenst op een andere locatie, opgehaald. De klant krijgt dan gratis de beschikking over een vervangende Lexus. Een behandeling die past bij een premium automerk als Lexus." Autobedrijf Mengelers Sittard heeft tien monteurs in dienst, waaronder twee volwaardige Lexus-technici. Dus mocht er een keer iets aan de hand zijn met een Lexus, dan beschikt de nieuwe Limburgse Lexus dealer over alle expertise om het probleem snel te verhelpen. Al is dat niet waarschijnlijk; het merk voert immers al jaren achtereen de klantentevredenheids- en betrouwbaarheidsranglijsten aan.

Hybridetechniek
Lexus wil groeien. Het streven is om aan het einde van 2006 twaalf verkooppunten in Nederland te hebben. Het modellenprogramma wordt dan ook helemaal vernieuwd. "We hebben net de nieuwe Lexus GS-serie geïntroduceerd en de hybride RX 400h. Die laatste auto combineert een krachtige zescilinder benzinemotor met twee elektromotoren. Een unieke combinatie in het segment van de SUV's, want de auto biedt topprestaties en is toch erg zuinig en schoon."