Gemeente Amsterdam

Persbericht Dag van de Dialoog, 20 juni 2005

20 juni 2005
---
Dag van de Dialoog Morgen - dinsdag 21 juni- gaan tweeduizend Amsterdammers met elkaar in gesprek over `Opgroeien in Amsterdam'. Verspreid over 100 locaties in de stad staan meer dan 200 dialoogtafels, die georganiseerd worden door buurthuizen, bewonersgroepen, scholen, maatschappelijke organisaties, wijkteams van politie, grote en kleine bedrijven, stadsdelen en culturele instellingen.

Doel van de dialooggesprekken is om Amsterdammers met verschillende achtergronden en meningen meer begrip en respect voor elkaar te laten krijgen. Daarmee wordt de binding in Amsterdam versterkt en kunnen nieuwe initiatieven in de stad ontstaan.

Startbijeenkomst met ontbijt

De Dag van de Dialoog wordt geopend door Wethouder Duco Stadig tijdens een ontbijtbijeenkomst bij Youth Zone, een unit van Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam. De partners van het organiserend Platform Amsterdam Dialoog, waaronder hoofdcommissaris Bernard Welten van Politie Amsterdam-Amstelland, zullen hierbij aanwezig zijn.

Slotbijeenkomst in NEMO

De dag wordt om 17.30 uur afgesloten door burgemeester Job Cohen in het science center NEMO aan het Oosterdok 2. Cohen neemt onder meer deel aan een gesprek onder leiding van Tanja Jadnanansing met jongeren die aan de dialoogdag meededen en neemt de resultaten van de dag in ontvangst. Hier worden ca. 300 deelnemers, voornamelijk jongeren verwacht.

Het thema: Opgroeien in Amsterdam

Wat vind jij fijn aan je buurt of de stad, als plek om op te groeien? Wat vind je minder fijn? Wat heb je nodig om goed op te groeien of op te voeden? Hoe kunnen we samenwerken aan een Amsterdam dat jongeren en kinderen kansen voor de toekomst biedt? In kleine groepen van rond de 8 personen praten de deelnemers over deze vragen. Veel jongeren doen mee aan de dialoog op scholen (onder andere Nova College en ROC van Amsterdam) en jongerencentra.

Platform Amsterdam Dialoog

Deze tweede Dag van de Dialoog is een initiatief van het Platform Amsterdam Dialoog, dat bestaat uit maatschappelijke organisaties, scholen en bedrijven die samenwerken aan de binding in de stad. De dialoog kan de kloof tussen verschillende culturen, leeftijden en groepen verkleinen.

De gemeente Amsterdam ondersteunt dit maatschappelijke initiatief in het kader van het Actieplan `Wij Amsterdammers'.