Gemeente Alkemade


Stand van zaken Nieuwe gemeentewerf Alkemade
De huidige locatie van de gemeentewerkplaats aan de Korte Goog in Roelofarendsveen is betrokken bij het project De Bloemen en moet daarom plaats maken voor woningbouw. Bovendien is de bruikbaarheid, kwaliteit en staat van onderhoud van de huidige locatie slecht. De gemeenteraad heeft op 18 december 2001 besloten op het bedrijventerrein Veenderveld grond aan te kopen ten behoeve van de bouw van een nieuwe gemeentewerkplaats. Er is inmiddels een terrein gekocht met een bebouwbaar oppervlak van 6500 m2. Dit terrein ligt in de zuid-oost hoek van het Veenderveld.

Het uitgangspunt voor de nieuwbouw is het oprichten van een doelmatige functionele gemeentewerkplaats voor onder andere:
· Handhaven van het huidige dienstverleningspakket;
· Voldoen aan de huidige milieu- en arbo-eisen;
· Het realiseren van een duurzaam, energiezuinig en onderhoudsarm gebouw.

Inmiddels is het programma van eisen opgesteld en is een ontwerp van het gebouw en het terrein gemaakt. Dit ontwerp is door de welstandcommissie en B&W goedgekeurd. Het ontwerp ziet er uit als een vlieger. De rechter helft van de vlieger betreft het gebouw en de linker helft van het terrein is verkeersruimte.

Vervolgstappen
Op 16 juni 2005 is een eerste informatiebijeenkomst voor de direct omwonenden geweest om hen op de hoogte te stellen van de stand van zaken. De globale planning van het verloop van het project is als volgt:
· Eerste fase van de bouwvergunning wordt in juni 2005 ingediend
· De prijsonderhandelingen zijn gestart.
· Plan ter goedkeuring aan de raad: medio 2005
· Milieuvergunning wordt medio 2005 aangevraagd
· Eerste paal van de nieuwe werkplaats de grond in: begin 2006
· Verhuizing van de buitendienst: medio 2006

Onderaan deze pagina kunt u de eerste nieuwsbrief over het project Nieuwe Gemeentewerkplaats downloaden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider van de gemeente, de heer Van Oossanen, tel. (071) 332 72 29 . Bijlagen : Nieuwsbrief nieuwe Gemeentewerf - juni 2005.pdf Zie het origineel