AutoRai

Print

Verjongingskuur voor succesvolle Nissan Micra

(17-6-2005)
Nissan heeft de bestseller Micra zowel vanbinnen als vanbuiten aangepast. Groot nieuws is de komst van een nieuw topmodel in augustus. Deze Micra 160SR met 1,6-litermotor levert flitsende prestaties. Voorts staat er een stijlvolle coupé-cabriolet op stapel. Deze Micra C+C biedt veel ruimte en heeft een innovatief glazen vouwdak.
De huidige Micra kwam begin 2003 op de markt. Zijn uiterlijk is nu op subtiele en aantrekkelijke wijze vernieuwd. De voorzijde heeft een nieuwe grille en richtingaanwijzers achter helder glas. Iedere uitvoering heeft nu zijn eigen kenmerken. De Micra Visia is standaard voorzien van zwarte beschermstrips op de bumpers en op de zijkanten. Bij de Acenta hebben deze de carrosseriekleur. Een dakspoiler en zijskirts in carrosseriekleur zorgen voor het onderscheid bij de sportieve Tekna. Nissan introduceert tevens twee nieuwe lakkleuren: Naïve Blue en Café Latte.

Uitstraling
Als vanouds staat Visia voor de al zeer complete standaardversie. De Acenta is georiënteerd op luxe en comfort.. Dit levert de koper een voordeel op van ⬠1.100,-. De Tekna heeft een sportieve uitstraling.

Het interieur van de vernieuwde Micra kenmerkt zich door nieuw ontworpen deurpanelen (Acenta en Tekna) en twee fraaie nieuwe kleuren. Naast het klassieke zwart biedt de vernieuwde Micra de keuze uit Ecru and Chocolate voor de Visia en Acenta; voor de Acenta- en de Tekna-uitvoeringen is er de nieuwe kleuren-combinatie Ice Blue and Chocolate.

In het dashboard vallen de nieuwe instrumenten op met sportieve witte wijzerplaten (Tekna) en een geïntegreerde boordcomputer op de Acenta en Tekna.

Een ander nieuwtje is het uitrustingsniveau Acenta Plus, met alle mogelijke extraâs. Deze Micra is voorzien van onder meer climate control, ESP, een cd-wisselaar, een regensensor, Intelligent Key, leren bekleding en verwarmbare stoelen.

160SR
Op motorisch gebied zijn de zuinige en krachtige 1,2-liter en
1,4-liter benzinemotoren ongewijzigd, net als de 1,5-liter dCi-diesel. In augustus komt er echter sterk nieuws in de vorm van een nieuwe
1,6-litermotor die 110 pk levert.

Deze nieuwe versie heet 160SR en onderscheidt zich van de andere Micraâs door een nog sportiever afgestemd onderstel en een directere stuurbekrachtiging. Hij is meteen herkenbaar aan de lichtmetalen 16-inchwielen, de speciale badges en het eindstuk op de uitlaatpijp.

De uitrusting is uitermate compleet. De Micra 160SR beschikt over een cd-wisselaar, climate control, een met leer bekleed stuurwiel, sportieve pedalen en een dashboard met witte wijzerplaten en speciale aluminium-look. ESP houdt het vermogen in toom.

Micra C+C
De Micra C+C is een auto die het hart van menig cabrioletliefhebber sneller zal doen kloppen. Dankzij een uniek glazen vouwdak, dat door de Duitse cabrioletspecialist Karmann is ontwikkeld, kan de berijder zowel met mooi als met slecht weer genieten van het rijden met een open auto.

Het glazen vouwdak kan bij mooi weer door één druk op de knop in de kofferruimte worden weggeklapt. Uniek voor een auto in deze klasse is echter dat er zelfs met weggeklapt dak een zeer ruim bagagecompartiment overblijft, waardoor de Micra C+C de beleving van een cabriolet combineert met groot gebruiksgemak.

Voor de aandrijving van de Micra C+C zijn er twee motoren beschikbaar: de onlangs verbeterde 1,4-liter benzinemotor die 65 kW (88 pk) levert en de nieuwe 81 kW (110 pk) sterke 1,6-liter twin-cam benzinemotor, die ook in de 160SR te vinden is.

De vernieuwde Nissan Micra staat half juni bij de Nissan-dealer, de Nissan Micra C+C is eind dit jaar leverbaar. De prijzen beginnen bij ⬠10.995,- incl. BTW. De prijs van de 160SR bedraagt ⬠16.995 incl. BTW. De prijs van de Micra C+C wordt later bekendgemaakt.