Politie Zaanstreek-waterland


Voorwaardelijk ontslag en cursus voor aspiranten

Korpsbeheerder Meijdam heeft twee jaar voorwaardelijk ontslag en een integriteitscursus in eigen tijd opgelegd aan de twee aspirant-agenten. De twee werden op woensdagavond 16 maart in Schagen aangehouden i.v.m. een incident bij een horecagelegenheid.
Een uitgebreid disciplinair onderzoek leidde tot de conclusie dat er sprake is van ernstig en verwijtbaar plichtsverzuim. De twee hebben onvoldoende verantwoordelijkheidsbesef als politieambtenaar van het korps buiten hun diensttijd getoond. Stevig alcoholgebruik waardoor beide in een kwetsbare positie kwamen, aanstootgevend gedrag en onvoldoende transparantie achteraf over het eigen gedrag vormen de belangrijkste kritiekpunten. Naast het voorwaardelijk ontslag volgen beide betrokkenen een integriteitscursus in eigen tijd om de persoonlijke bewustwording van integriteitrisico's te vergroten.

15:14 14-JUN-05
PURMEREND, VENEDIEN

Snackbar overvallen

De politie onderzoekt een overval op een snackbar waarbij de dader een greep in de kassa deed en er vandoor ging. Op dinsdagmiddag even na drie uur kwam een man de horecagelegenheid binnen en sprong over de toonbank. Twee dames werden gedwongen de kassa te openen waarna de overvaller een greep in de kassa deed en te voet verdween. Woensdagmorgen vroeg kwam een 20-jarige man uit Amsterdam aan het politiebureau in Purmerend melden dat hij de snackbar had overvallen. De man, die geheel aan het door getuigen opgegeven signalement voldeed, werd ingesloten. Het gestolen geld is nog niet terecht.

14:26 14-JUN-05
KOOG AAN DE ZAAN, HOOGSTRAAT

Vrouw licht gewond na black out

Een 64-jarige vrouw is licht gewond geraakt nadat zij een black out kreeg terwijl zij in haar brommobiel reed. Het voertuig begon rondjes te rijden en beschadigde diverse geparkeerde voertuigen. De ambulance kwam wel ter plaatse maar hoefde niet op te treden. Een huisarts, waar het ongeval voor de deur gebeurde, heeft een lichte verwonding boven het oog van de vrouw behandeld. De brommobiel is door een takelbedrijf afgevoerd en waarschijnlijk total loss.

10:45 14-JUN-05
KROMMENIE, ROSARIUMLAAN
Door rood licht
De politie onderzoekt een aanrijding waarbij één van de partijen door rood licht moet zijn gereden. Een 25-jarige man uit Akersloot die een bedrijfsauto bestuurde kwam uit de richting Uitgeest en sloeg linksaf in de richting van de Rosariumlaan. Uit de richting van Wormerveer kwam een 71-jarige vrouw uit Castricum in een personenauto. De personenauto ging rechtdoor richting Uitgeest, reed vol in de flank van de bedrijfswagen en is daardoor vermoedelijk totaal beschadigd. Er raakte door de aanrijding niemand gewond.


15:07 14-JUN-05
PURMEREND, BANNING COCQGRACHT
Politie plukt man uit kast
De politie heeft een 28-jarige man uit Purmerend in een kast gevonden die meerdere boetes niet had betaald. Hiervoor kon de man totaal vier weken worden gegijzeld. Er werd opengedaan door een 27-jarige bewoonster die vertelde dat de man niet thuis was. De agenten gingen met een machtiging toch maar even in de woning kijken of de man er echt niet was. Er werden in de woonkamer diverse messen en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. De vrouw werd vervolgens aangehouden en de wapens in beslag genomen. Bij nader onderzoek in de woning werd in een kast achter een hoeveelheid kleding de gezochte man aangetroffen. Hij werd eveneens aangehouden en moet enige tijd zitten tot de boetes betaald zijn of de termijn van de gijzeling is verlopen. De vrouw werd, na te zijn verhoord over de wapens, heengezonden.

15:53 14-JUN-05
ZAANDAM, HOOFDTOCHT
Verkeerscontrole
De politie heeft tijdens een verkeerscontrole dinsdagmiddag 15 bekeuringen gegeven aan bestuurders en passagiers die niet de autogordel droegen. Twee voertuigen bleken niet verzekerd en een APK keuring was verlopen. Van een aanhanger was de losbreekreminrichting niet in orde en een voertuig voerde verkeerde achterverlichting.

16:25 14-JUN-05
ZAANDIJK, LAGEDIJK
Politie houdt drugshandelaar aan
De politie heeft een 34-jarige Zaandammer aangehouden die een hoeveelheid drugs bij zich had. De man reed op een bromfiets en werd door een motorrijder van de politie gecontroleerd. Hij trof een tasje met zakjes hennep aan en hield de man aan. Bij fouillering werd nog een tasje met hennep, hasj en geld aangetroffen. Het rijbewijs van de verdachte bleek ongeldig verklaard en is ingenomen. De Zaandammer is in de loop van woensdag, na verhoor, heengezonden.

19:45 14-JUN-05
BEEMSTER, WORMERWEG, ZUIDERWEG
Aanrijding met drank op
De politie maakt proces-verbaal op van een aanrijding waarbij een 33-jarige man uit Oost-Graftdijk als bestuurder van een personenwagen vermoedelijk met drank op heeft gereden. De man reed over de Zuiderweg vanuit de richting Spijkerboor. Hij haalde een voertuig in maar had niet in de gaten dat een bedrijfsauto, bestuurd door een 37-jarige Purmerender, die iets verderop in dezelfde richting reed, bezig was om links af te slaan. Door de aanrijding die volgde raakte de bestuurder van de personenwagen gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd bloed afgenomen om het alcoholgehalte vast te laten stellen. De auto van de verdachte is waarschijnlijk total loss en zijn rijbewijs werd ingevorderd.


---- --