Ingezonden persbericht
Nederlands kampioene Anky van Grunsven nieuwe ambassadrice SOS-Kinderdorpen
Amsterdam 15 juni 2005 - Vanaf vandaag is het een feit: Nederlands en Olympisch kampioene dressuur Anky van Grunsven wordt ambassadrice van de internationale kinderhulporganisatie SOS-Kinderdorpen. Haar prille moederschap was de grote drijfveer om zich juist aan deze organisatie te verbinden. Bij SOS-Kinderdorpen vervult de moeder namelijk een belangrijke rol. SOS-kinderdorpen biedt weeskinderen het beste alternatief voor een natuurlijke gezinssituatie. De kinderen groeien op met de liefde van een eigen SOS-moeder en broertjes en zusjes.
De 'koningin van de kür' wil zich met name inzetten om juist de belangrijke rol van deze moeders onder de aandacht te brengen van het grote publiek.
Anky: "Ik ben net zelf moeder geworden van Yannick Janssen. Nu begrijp ik pas goed hoe belangrijk een moeder is voor de ontwikkeling van een kind. De beslissing was dan ook snel genomen om ambassadrice van SOS-Kinderdorpen te worden: de moeders hebben daar namelijk een centrale rol. Ze geven de kinderen warmte en zorgen voor een stabiele leefomgeving. Ook weeskinderen hebben het recht op moederliefde. Daarnaast kies ik bewust voor SOS-Kinderdorpen omdat de organisatie structurele en volledige hulp biedt. Opgroeien in een gezin is essentieel voor een kind. Kinderen gaan bovendien naar school en krijgen medische zorg. SOS-Kinderdorpen biedt alles wat een kind nodig heeft om stabiel op te kunnen groeien."
Anky is tweevoudig Olympisch kampioene dressuur en is in november 2004 moeder geworden van Yannick Janssen.
Contact:
SOS-Kinderdorpen
Leonie van Mierlo
leonie@soskinderdorpen.nl
Telefoon: 020 - 512 16 80
Pleon
Michelle Knight
Michelle.knight@pleon.com
Telefoon: 020 - 487 40 00
Over SOS-Kinderdorpen
SOS-Kinderdorpen is een niet-overheidsgebonden, particuliere kinderhulporganisatie die al meer dan 55 jaar zorgt voor de opvang van weeskinderen over de hele wereld. Ongeacht hun geloof, afkomst of huidskleur. We doen dit op onze eigen, unieke manier: door de weeskinderen weer in een gezinssituatie te laten opgroeien met een eigen moeder en broertjes en zusjes. We geven ze liefde, onderwijs en een toekomst. Onze voorzieningen zoals scholen en medische en sociale centra dragen direct bij aan de kwaliteit van leven voor de omwonenden in de directe omgeving van het dorp. De organisatie heeft ruim 450 dorpen en de dagelijkse zorg voor meer dan 58.000 weeskinderen in 132 landen.