Gemeente Kerkrade
---

15.06.05: Kerkrade accentueert stadsentrees

Het Kerkraadse college wenst iedereen van harte welkom in Kerkrade. De gemeente Kerkrade is gestart met het plaatsen van nieuwe speciaal ontworpen entreezuilen. Tevens zullen op deze zuilen bij de entrees van de stad de plaatsnamen in het dialect te lezen zijn.

Entreezuilen
Er is voor gekozen de entreezuilen aan beide zijden van de weg op de belangrijke entrees van de stad te positioneren. Ontwerpbureau Kanzie heeft deze unieke zuilen ontworpen. De zuilen worden uitgevoerd in cortenstaal met daarin uitgesneden de skyline van Kerkrade met het herkenbare dakprofiel van de Rodahal, de Lambertuskerk en het stadskantoor. Op de entreezuilen komen komborden met de aanduiding van Kerkrade ('Kirchroa') en Eygelshoven ('Egelse').

'Eigen gezicht'
Een impressie van de nieuwe entreezuilen. De stalen zuilen passen volgens wethouder Peter Thomas van openbare werken perfect bij het beeld dat Kerkrade sinds enige tijd creëert met de materialen in de openbare ruimte. De combinatie van cortenstaal èn kunst op bijvoorbeeld diverse rotondes geeft Kerkrade een 'eigen gezicht' bij de inrichting van de openbare ruimte. De nieuwe entreezuilen zijn zodanig ontworpen dat de bezoekers bijna letterlijk door een venster de stad inkijken. Op het ene bord is tevens het woord 'welkom' uitgesneden terwijl op het andere 'tot ziens' te lezen is.

Locaties
De nieuwe zuilen worden geplaatst op de volgende locaties: de Gravenweg, de Waubacherweg, de Hamstraat, de Euregioweg, de Roderlandbaan, de op- en afrit bij het viaduct St. Pietersstraat en bij het Eurode Business Centrum.