FNV

ACTIE KINDEROPVANG


Laat de kinderopvang niet vallen !

De FNV organiseert in de week van 13 juni t/m 17 juni een meldweek kinderopvang. Agnes Jongerius (voorzitter FNV), Jenneke van Pijpen (ABVAKABO FNV), Anja Jongbloed (FNV Bondgenoten) starten de actieweek door bij een aantal kinderopvanginstellingen in de vier grote steden Amsterdam, Den Haag en Utrecht en Rotterdam strandballen uit te delen met informatie/toelichting over de actie.

Iedere 10e ouder die de vragenlijst invult en zijn of haar adres achterlaat, krijgt de vrolijke strandbal thuisgestuurd.

>
Een greep uit de klachten van het Meldpunt Kinderopvang Het meldpunt, opgezet door de FNV, in samenwerking met de PvdA en Groen Links, werd overspoeld met klachten van ouders die zich door de nieuwe wet gedupeerd voelen. Ruim 60 procent van de klachten gaat over de verhoging van de maandelijkse bijdrage. De Wet Kinderopvang heeft de kosten voor veel ouders flink verhoogd. Vooral ouders die niet van beide werkgevers een bijdrage krijgen, gaan fors meer betalen. >

Speech FNV Voorzitter Agnes Jongerius

Onderstaande toespraak werd door FNV voorzitter Agnes Jongerius uitgesproken ter gelegenheid van het Volkskrant-debat van 21 mei 2005

Het gaat niet goed met de arbeidsparticipatie van vrouwen in Nederland.

Als je naar het aantal vrouwen kijkt dat in Nederland een betaalde baan heeft, dan zou je in eerste instantie zeggen dat Nederland het in Europees verband goed doet. Maar, Nederland is kampioen deeltijdbanen en deeltijdwerk wordt vooral door vrouwen verricht. 16% van de werkende vrouwen heeft een baan van minder dan 12 uur.

>