Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (14/06/05)

OOSTERHOUT NB, 14 juni 2005

Politie team Altena lost vier inbraken op

ALMKERK: Met de aanhouding van een aantal jongeren in de nacht van vrijdag 10 juni op zaterdag 11 juni heeft de politie van het team Altena een viertal inbraken opgelost.
Eén van de drie jongeren, een 16-jarige Almkerker, bleek in de nacht van 10 op 11 juni geprobeerd te hebben in te breken in een jongerencentrum aan de Sportlaan. Hij bekende deze zaak. De politie verdacht de jongen ook van betrokkenheid bij eerdere inbraken (gepleegd in de nacht van vrijdag 3 juni op zaterdag 4 juni en op maandagavond 6 juni) in datzelfde jongerencentrum en van een inbraak in de kantine van een sportvereniging aan de Knotwilg (gepleegd in de nacht van vrijdag 3 juni op zaterdag 4 juni). Daarom zette de politie het onderzoek voort. Inmiddels heeft de jongen bekend ook deze inbraken te hebben gepleegd.
Bij de inbraak op maandag 6 juni was bovendien de andere 16-jarige Almkerker betrokken, die dit weekend ook werd aangehouden. De jongen was dit weekend echter vrijgelaten, nadat was gebleken dat hij niet actief had deelgenomen aan de laatste inbraak. Deze jongen is dinsdag 14 juni opnieuw aangehouden en heeft inmiddels ook een bekentenis afgelegd.
De buit bestond in alle gevallen onder andere uit drinken en snoepgoed, dat is opgegaan.
De politie zet het onderzoek voort.

Politie lost door aanhouding twee verdachten aantal zaken tanken zonder betalen op

ALMKERK / HANK / NIEUWENDIJK / WILP: De politie hield dinsdag 14 juni na een onderzoek naar tanken zonder te betalen een 25-jarige vrouw en een 22-jarige man uit Almkerk aan. Uit het onderzoek was naar voren gekomen dat de inzittenden van een auto bij twee benzinestations aan de A27 ter hoogte van Hank, bij een benzinestation in Nieuwendijk en bij een benzinestation in Wilp hadden getankt zonder te betalen. Via beveiligingscameras werd onder andere het kenteken van de auto vastgelegd, waarna een onderzoek volgde. Dat leidde naar de twee aangehouden verdachten. Beiden hebben een bekentenis afgelegd. Het tweetal bekende bovendien een aantal fietsendiefstallen, gepleegd in Almkerk.
De politie zet het onderzoek voort.

Meisje lastiggevallen, politie zoekt getuigen

WIJK EN AALBURG: Maandag 13 juni omstreeks 07.30 uur heeft een nog onbekende man op de Provincialeweg-Oost, ter hoogte van de Heusdensebrug, een 14-jarig meisje uit Wijk en Aalburg lastiggevallen. Het meisje reed over het fietspad, toen ze werd aangesproken door een jonge man, die met zijn auto op het fietspad stond. De jongen was bezig met één van de wielen van de auto en vroeg het meisje hem te helpen met zijn gereedschap. Toen ze dit deed, pakte hij haar plotseling beet en gaf haar een kus op haar wang. Het meisje gaf de man daarop een elleboogstoot in zijn maag en ging er meteen vandoor. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Ook komt de politie graag in contact met mensen die de man en zijn auto op het fietspad of mogelijk op een andere locatie hebben zien staan. Het gaat om een blanke jongeman van ongeveer 20 jaar oud en om een zilvergrijze auto. Mensen die over informatie beschikken, kunnen contact opnemen met het politieteam Altena, telefoon 0900-8844.

Winkeldief aangehouden dankzij oplettende getuige

WAALWIJK: Dankzij een oplettende getuige heeft de politie maandag 13 juni omstreeks 17.00 uur een winkeldief kunnen aanhouden. De winkeldief, een 25-jarige inwoner van Apeldoorn, had kort daarvoor een paar schoenen weggenomen uit een winkel in de Stationsstraat. De man werd betrapt door winkelpersoneel en ging er vandoor in de richting van de Margrietstraat. Een winkelmedewerkster zette de achtervolging in. Ook een passant, een 17-jarige jongen uit Waalwijk die de winkelmedewerkster hoorde roepen, zette de achtervolging in. In de Meester van Coothstraat sprak hij de winkeldief aan en waarschuwde juist passerende politiemensen, die de man daarop aanhielden. De winkeldief bekende het feit te hebben gepleegd. Hij is na verhoor heengezonden met een transactievoorstel van EUR 160,-. Betaalt hij deze boete niet, dan zal hij alsnog voor de rechter moeten verschijnen.

Jongetje lichtgewond na aanrijding

VEEN: Maandag 13 juni omstreeks 16.00 uur raakte een 7-jarig jongetje in de Witboomstraat lichtgewond toen hij werd aangereden door een auto. Het jongetje was al spelend op zijn fiets de weg opgereden, waar een 30-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg hem niet meer kon ontwijken. Het jongetje hield aan de aanrijding gelukkig slechts enkele schrammen over.

Aanhoudingen voor rijden onder invloed

KAATSHEUVEL: De politie controleerde in de nacht van maandag 13 juni op dinsdag 14 juni omstreeks 00.30 uur in de Verzetstraat een automobilist. De man, een 20-jarige inwoner van Kaatsheuvel, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 405 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van drie uur opgelegd.

WAALWIJK: De politie controleerde in de nacht van maandag 13 juni op dinsdag 14 juni omstreeks 02.40 uur in de Loeffstraat een automobilist. De man, een 60-jarige inwoner van Waalwijk, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 675 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

Politie houdt verkeerscontrole

DONGEN: De politie hield dinsdag 14 juni tussen 08.00 uur en 12.00 uur een verkeerscontrole in de Schoolstraat. De politie schreef daarbij vier bekeuringen uit, twee voor het niet dragen van de autogordel en twee voor rijden zonder rijbewijs. Bovendien trof de politie een 27-jarige man uit Dongen aan, die nog openstaande boetes had. Nadat de man had betaald, werd hij weer op vrije voeten gesteld.

Woninginbraak

TERHEIJDEN: Maandag 13 juni is omstreeks 17.00 uur ingebroken in een woning aan de Munnikenhof. Via een niet-afgesloten achterdeur kon het pand, terwijl de bewoners op het erf aan het werk waren, worden betreden. Uit de woning werden onder andere sieraden en een mobiele telefoon weggenomen.

Bedrijfsinbraak

RIJEN: Maandag 13 juni is tussen 01.30 uur en 15.00 uur ingebroken in een horecagelegenheid in de Stationsstraat. De achterdeur van de zaak bleek te zijn opengebroken. In het pand werden vervolgens enkele speelautomaten en een sigarettenautomaat opengebroken. De buit bestond onder andere uit geld en sigaretten.

Auteur: Leonie van Ooijen