EVD

13.06.2005

Ontwikkelingssamenwerking lanceert database voor bedrijfsleven op www.evd.nl
---

Deze database bevat allerlei instrumenten die het zakendoen met opkomende markten kunnen vergemakkelijken: subsidies, ondersteuning bij exporteren en investeren, onderzoek, netwerken, trainingen en websites.
Opkomende markten bieden ondernemers in toenemende mate kansen tot uitbreiding en internationalisering van activiteiten. Dit bevordert de ontwikkeling van de private sector in die landen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken (Ontwikkelingssamenwerking) stimuleert dit, omdat het bijdraagt aan economische groei en zo de kans op duurzame armoedebestrijding en ontwikkeling wordt vergroot. De database heet Developing your Business en is beschikbaar in twee versies. De Nederlandse versie is beschikbaar via www.evd.nl/opkomendemarkten. Via www.evd.nl/DyB is een uitgebreidere, Engelstalige versie beschikbaar met daarin per land informatie over voorzieningen waar het internationale en lokale bedrijfsleven gebruik van kan maken.

---

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken, Directie Duurzame Economische Ontwikkeling
Nummer: 138837

Meer informatie over dit onderwerp is op te vragen onder vermelding van nummer 138837 bij de medewerker INF.DDE (Elise Kardol), e-mail INF.DDE, fax (070) 385 80 97, telefoon (070) 778 86 50.