Savantis



Persbericht: Medaille "Excellent Vakmanschap" voor Harry Immink PERSBERICHT
Medaille "Excellent Vakmanschap" voor Harry Immink

Nationaal kampioen schilderen, Harry Immink (22) uit Emmer-Compascuüm, heeft tijdens de wereldkampioenschappen vakmanschap, de WorldSkills 2005 in Helsinki, de speciale medaille met diploma voor Excellent Vakmanschap ontvangen. Dit is alleen weggelegd voor jonge vakmensen die bovengemiddeld hebben gescoord in de beoordeling en minimaal vijfhonderd punten hebben behaald.

Niet alleen werd het vakmanschap van Harry gewaardeerd, ook zijn beroepshouding en presentatie van het schildersvak op de wedstrijdvloer, kreeg alom waardering van de jury en de bezoekers. Een mooie prestatie waar ook zijn werkgever Martin Gähler van Schuur Schilderwerken uit Emmen, bijzonder trots op is. Harry was goed opgewassen tegen de internationale concurrentie. In totaal deden vijftien schilders mee waaronder twee vrouwen. De eindresultaten lagen dicht bijelkaar. Harry heeft geen eremetaal kunnen veroveren. Dat is gegaan naar Oostenrijk (goud), Finland (zilver) en Zwitserland (brons).

Door het volledige Nederlands Team, 35 deelnemers, zijn drie eremedailles behaald. De eer van zilver is natuursteenbewerker Mike Slotboom en bloembinder Jeroen Peeters ten deel gevallen. Brons is voor grafisch ontwerpster Renate Langenhuijsen, die tevens de "Best of Nation Award" in de wacht sleepte met het hoogste puntenaantal van Team Nederland. De conclusie is dan ook dat Team Nederland goed gescoord heeft tijdens de WorldSkills en trots kan zijn op het behaalde resultaat. In Finland was een kentering te constateren in het winnen van prijzen tussen Europese en Aziatische landen. Meer dan in het verleden gingen medailles naar Europese landen.

De WordSkills werd georganiseerd van 26 tot en met 29 mei in Helsinki, Finland. Ruim veertig landen, met in totaal 672 deelnemers in 45 vaktechnische beroepen namen hieraan deel. Er waren 120.000 bezoekers waaronder vijfhonderd Nederlandse supporters.